Caniculă: Lucrările și livrarea în exterior sunt interzise între orele 12:00 și 17:00 – Georgiadis: Amenzile vor fi severe

Astăzi, miercuri, 26 iulie 2023, în ziua de vârf a caniculei cu denumirea “CLEO”, Ministerul Muncii și Securității Sociale a emis o circulară de clarificare privind măsurile de urgență pentru protejarea lucrătorilor din sectorul privat de valul de căldură.

Conform prognozelor Serviciului Național de Meteorologie (EMY), în zonele afectate de caniculă cu temperaturi peste 40 de grade Celsius, toate operațiunile de livrare, inclusiv cele digitale, trebuie suspendate între orele 12:00 și 17:00.

Circulara subliniază că implementarea acestor măsuri și eventualele reclamații vor fi supravegheate cu strictețe de către serviciile competente ale Inspectoratului Muncii.

Ministrul Muncii și Securității Sociale, Adonis Georgiadis, a subliniat pe Twitter:

“Pentru a proteja lucrătorii din zonele afectate intens de caniculă, între orele 12:00 și 17:00, interzicem desfășurarea oricărui tip de muncă în exterior, inclusiv serviciile de livrare.

Platformele online relevante nu vor putea accepta comenzi pentru livrări în această perioadă. Vor fi efectuate controale constante, iar amenzile vor fi aplicate cu severitate. Sănătatea și siguranța angajaților reprezintă prioritatea noastră absolută. Respectarea acestor măsuri ne va ajuta să trecem cu bine peste această zi dificilă.”

Share the news with your friends