Grevă unificată de securitate: arestarea unei rețele internaționale de trafic de migranți – detalii despre operațiune

Într-un pas care reflectă cooperarea efectivă dintre serviciile internaționale de securitate, forțele de poliție elene au reușit să desfășoare o operațiune calitativă de arestare a unei organizații criminale internaționale implicată în traficul ilegal de migranți în mod sistematic și organizat.

Operațiunea, care a fost coordonată de Europol și Interpol, a avut ca rezultat participarea forțelor de poliție din Spania, Germania, Serbia și Macedonia de Nord și a avut ca rezultat arestarea a 62 de persoane și confiscarea de documente false și echipamente contrafăcute.

Organizația criminală își propune să introducă ilegal migranți cubanezi în Spania, de unde sunt transportați cu avionul în Serbia și apoi pe jos prin Macedonia de Nord până la Atena. Acolo, membrii organizației cu sediul în Atena le furnizează documentele necesare pentru a călători în Spania prin Aeroportul Internațional din Atena.

2 membri ai organizației care adăposteau contrabandiștii și alți 3 au fost arestați pentru deținerea de documente îndoielnice și intrarea ilegală în țară. În timpul perchezițiilor efectuate în casele lor, au fost găsite o serie de documente falsificate, inclusiv cărți de identitate spaniole și decizii administrative privind azilul, precum și rezervări ale companiilor aeriene, cărți de îmbarcare, dovezi de transfer și un telefon mobil.

Grevă unificată de securitate: arestarea unei rețele internaționale de trafic de migranți - detalii despre operațiune

Grevă unificată de securitate: arestarea unei rețele internaționale de trafic de migranți - detalii despre operațiune

De menționat că deținuții au fost transferați la parchetul competent pentru urmărirea procedurilor legale împotriva lor. Această operațiune reflectă eforturile necruțătoare ale Poliției Internaționale în combaterea crimei organizate și în munca transfrontalieră pentru a obține siguranță și securitate pentru cetățenii din întreaga lume.

Share the news with your friends