14 persoane au fost arestate în Atena sub acuzația de estorcare a proprietarilor de magazine

Rezumatul stirilor

Autoritățile din municipiul Atena au arestat 14 persoane sub acuzația de șantajare a proprietarilor de magazine într-un caz de finanțare suspect dezvăluit de Agenția pentru Afaceri Interne. Suspecții, cinci persoane și nouă angajați municipali, au fost arestați în urma unor investigații atente care au arătat implicarea lor în operațiuni de extorcare pentru proprietarii de magazine, cafenele și restaurante din centrul Atenei.

Detalii stiri:

Informațiile inițiale indicau că deținuții comunicau cu proprietarii de magazine pentru a solicita sume de bani în schimbul prestării de servicii preferențiale. Aceste servicii includ evitarea inspecțiilor de rutină și eliminarea încălcărilor înregistrate în magazine. Inspecțiile efectuate după arestarea acestora au avut ca rezultat descoperirea unor sume importante de bani aflate în posesia inculpaților.

Acest caz vine în cadrul eforturilor autorităților de combatere a corupției și a extorcării în sectorul comercial, întrucât suspecților au fost aduse acuzații și vor fi aduși în fața justiției în cel mai scurt timp posibil. Autoritățile își afirmă angajamentul pentru aplicarea legii și asigurarea integrității în tranzacțiile comerciale.

Sursele au indicat că investigațiile și raidurile continuă pentru a se asigura că toate părțile implicate sunt descoperite și trase la răspundere.