Noile atacuri cibernetice vizează cetățenii cu mesaje care uzurpa identitatea instituțiilor guvernamentale grecești pentru a induce în eroare utilizatorii

În ultimele zile, am asistat la o creștere vizibilă a distribuirii de e-mailuri înșelătoare care vizează cetățenii, deoarece hackerii cibernetici se uzurpează identitatea instituțiilor guvernamentale pentru a înșela utilizatorii și a obține informațiile personale ale acestora.
Mesajele au variat de la solicitări de revizuire a documentelor false postate pe portalul guvernamental digital gov.gr până la mesaje care pretindeau rambursarea taxelor și a alocațiilor. Această evoluție periculoasă a determinat Biroul de Securitate Cibernetică din cadrul Ministerului Guvernanței Digitale să emită un avertisment cu privire la pericolele acestor atacuri.
În contextul escaladării amenințărilor, experții îi îndeamnă pe cetățeni să fie atenți atunci când au de-a face cu mesajele de e-mail, chiar dacă acestea provin de la autorități oficiale. Autoritatea oferă câteva îndrumări practice pentru a vă ajuta să evitați să fiți victima acestor escrocherii cibernetice.
Autoritatea îndeamnă să nu furnizeze informații personale prin link-uri sau e-mailuri suspecte, subliniind în același timp necesitatea accesării site-urilor web oficiale prin mijloace de securitate aprobate.
De asemenea, solicită autorităților oficiale relevante să verifice mesajele suspecte înainte de a lua orice acțiune, cu accent pe verificarea adreselor expeditorilor și avertizând asupra oricărui mesaj care ridică suspiciuni sau solicită informații personale într-un mod neobișnuit.