Turismul în Grecia.. Atena este prima destinație.. Performanța în Mykonos este slabă

Atena pare să fie cel mai mare câștigător în sezonul turistic 2023, depășind cu mult cifrele pre-pandemie, în timp ce celebra insulă Mykonos a avut rezultate slabe până acum.
Veniturile din turism în Grecia au ajuns până acum la 1,5 miliarde de euro din aprilie anul trecut, înregistrând o creștere de 15% față de 2019, când s-au atins 1,3 miliarde de euro în aceeași perioadă.

Atena este cel mai mare câștigător de până acum, depășind cu mult cifrele dinainte de pandemie, în timp ce Mykonos rămâne în urmă pe indice în comparație cu restul destinațiilor populare ale Greciei.
Și se pare că capitala Greciei își va continua șira pozitivă în această vară dacă luăm în considerare datele din străinătate care o includ în primele 10 orașe din lume cu cele mai multe căutări online pentru călătorii.

În general, datele oficiale de la Banca Greciei și de la Autoritatea de statistică a Greciei indică un record pozitiv până în aprilie anul trecut, când veniturile din turism au ajuns la 761 de milioane de euro, în creștere cu 42% față de aprilie 2019, și cu 20% față de aprilie 2022.