Bastion: Două femei încătușate pentru escrocherii la telefon – Căutate pentru complicele lor care s-a prefăcut a fi doctorul

Două femei străine, în vârstă de 23 și 24 de ani, au fost arestate de ofițerii Poliției Paionia, în colaborare cu ofițerii Direcției Control Pașapoarte din Promahona, pentru fraudă telefonică.

Din anchetă a reieșit că cele doua femei din bulgaria, împreună cu complicele lor, au format un grup infracțional și au chemat cetățeni pretinzând că sunt medicul sau rudele acestora care ar fi fost răniți, cerând bani pentru a fi supuși unei intervenții chirurgicale.
Ieri la prânz, complicele lor, prefăcându-se medic, a sunat în zona Kilkis pe o femeie de 62 de ani, iar sub pretextul că nepoata ei minoră a fost rănită la școală, au reușit să scoată de la ea suma de 18.000 de euro, care a fost primită de una dintre femei străine.

După acțiuni coordonate de către Autorități, cele două femei străine au fost depistate călare într-un vehicul în Bastionul Serres, în momentul în care încercau să părăsească țara. O percheziție a mașinii lor a scos la iveală ascunsă cu grijă suma de 17.200 de euro, care i-a fost atribuită victimei, precum și un imitație de pistol (replică).

De asemenea, au fost confiscate două telefoane mobile și 250 de leva bulgărești, care au fost găsite în posesia acestora, precum și vehiculul pe care l-au folosit. Din cercetările ulterioare, s-a stabilit că mai devreme, în aceeași zi, aceștia au sunat încă trei cetățeni pretinzând că sunt rudele lor care ar fi fost rănite, fără a reuși totuși să stoarcă bani de la aceștia.

Ancheta poliției continuă pentru a verifica posibila lor participare la alte fapte penale similare. Cei arestați, cu dosarul întocmit împotriva lor, vor fi aduși la procurorul Kilkis.

Share the news with your friends