Pericol extrem de incendiu vineri pune zonele în alertă

Rezumatul stirilor
Secretariatul General al Protecției Civile a anunțat astăzi, vineri, un risc sever de incendii în mai multe zone ale țării, clasificate în categoriile de pericol 5 și 4. Autoritățile guvernamentale competente au fost informate să ridice nivelul de pregătire a protecției civile, iar cetățenii au fost îndemnați să fie precauți și să evite acțiunile care pot provoca incendii. În cazul unui incendiu, trebuie să îl semnalați imediat la 199.

Detalii de știri
Atena Secretariatul General al Protecției Civile al Ministerului Crizei Climatice și Protecției Civile a anunțat vineri un risc sever de incendii în mai multe zone ale țării, clasificate în Categoria de pericol 5 (stare de alertă) și Categoria de pericol 4 (risc foarte mare) .

Zone aflate în stare de alertă (categoria de risc 5)
– Regiunea Attica (cu excepția insulei Kythira)

Zone cu risc foarte ridicat (categoria de risc 4)
-regiunea Attica (insula Kythira)
– Regiunea Peloponez
– Regiunea Vestului Greciei (Aelia Achaia)
– Regiunea Centrală a Greciei (Fokidas Boeotia Fthiotida Evia inclusiv insula Skyros)
– Regiunea Egee de Nord (Lesvos Chios)

Secretariatul General al Protecției Civile a informat agențiile guvernamentale competente, regiunile și municipalitățile în cauză să ridice nivelul de pregătire a protecției civile pentru a face față imediat oricăror incidente de incendiu.

Secretariatul General îi îndeamnă pe cetățeni să fie extrem de atenți și să evite realizarea acțiunilor care pot provoca un incendiu ca urmare a neglijenței, cum ar fi arderea ierbii uscate, crengilor sau curățarea deșeurilor, folosind mașini care produc scântei precum ferăstraie circulare și dispozitive de sudură, folosind grătare în aer liber, fumând albine și aruncând țigări aprinse.

De asemenea, este interzisă arderea câmpurilor în timpul sezonului de apărare împotriva incendiilor.

În caz de incendiu, cetățenii trebuie să anunțe imediat pompierii la numărul 199.

Pentru mai multe informații și instrucțiuni de autoprotecție față de pericolele incendiilor forestiere, cetățenii pot vizita site-ul Secretariatului General al Protecției Civile la link-ul Civilprotection.gov.gr .