Guvernul grec…sprijin măsoară 4,34 miliarde de euro în acest an

Guvernul grec…sprijin măsoară

Guvernul elen a alocat aproape 4,34 miliarde de euro, sau 2,2% din produsul intern brut al țării, măsurilor menite să sprijine gospodăriile și întreprinderile împotriva crizei energetice și a presiunilor inflaționiste în creștere din acest an.

Mai exact, Ministerul de Finanțe preconiza măsuri de 3,61 miliarde de euro pentru subvenționarea energiei electrice și a gazelor naturale, 324 de milioane de euro pentru sprijinirea familiilor vulnerabile, 130 de milioane de euro pentru subvenționarea achizițiilor de combustibil și 90 de milioane de euro pentru a subvenționa pacura.

Ministrul de Finanțe Christos Staikouras, în comentariile făcute marți postului de radio Parapolitica, a spus că contribuția guvernului va fi mai generoasă și a remarcat că o bună execuție a bugetului de stat a creat o sală de finanțare care va fi exploatată.

În scenariul de bază inclus în programul de stabilizare, economia Greciei va crește cu 3,1% în acest an (4,5% la bugetul de stat), iar rata inflației va crește în medie cu 5,6% (0,8% la bugetul de stat). Cu toate acestea, în scenariul opus, economia Greciei ar putea fi lovită de o creștere bruscă a prețurilor petrolului, gazelor naturale și materiilor prime, ceea ce va duce la o creștere cu 2 puncte procentuale a ratei inflației. Acest lucru ar putea duce la o pierdere de 1 punct procentual în creșterea PIB-ului, 1,3 puncte în consumul privat, 1,7 puncte în exporturi și 2,2 puncte în investiții.

Putin semnează un decret privind noi sancțiuni de represalii împotriva Occidentului