O tragedie în Pireu.. Un căpitan de feribot și echipajul său sunt acuzați de crimă pentru moartea unui pasager întârziat – video

Un căpitan de feribot și trei dintre membrii echipajului său se confruntă cu acuzații de crimă din cauza morții unui pasager întârziat, care a fost împins peste bord de membrii echipajului în timp ce intrau în nava care pleacă din portul Pireu.

Căpitanul de feribot, primul său ofițer și alți doi membri ai echipajului urmează să apară miercuri mai târziu în fața procurorului din Pireu pentru acuzații oficiale.

Incidentul, surprins pe video și distribuit pe rețelele de socializare, a stârnit indignare în întreaga țară. Imaginea îl înfățișa pe pasagerul alergând spre feribotul Blue Horizon, care se afla încă pe debarcader și era pe cale să plece. Pasagerul a încercat să depășească doi membri ai echipajului de pe rampă care s-au oprit și l-au mânuit pe trotuar.

Când bărbatul a încercat să se urce înapoi pe feribot, a fost oprit și împins de un membru al echipajului în timp ce feribotul pleca.Bărbatul a căzut în golul dintre navă și debarcader.

Echipajul părea să nu facă nimic pentru a-l ajuta, iar feribotul a continuat să navigheze spre Creta înainte de a i se spune să se întoarcă la Pireu.

Garda de Coastă a spus că bărbatul a fost scos inconștient din apele portului și ulterior declarat mort. Rezultatele preliminare ale autopsiei bărbatului în vârstă de 36 de ani au arătat că cauza morții a fost „înecul în apa mării”, iar defunctul prezenta unele răni la cap.

Ministrul Marinei Comerciale, Miltiadis Varvitsiotis, și-a exprimat „șoc și tristețe” în legătură cu incidentul.

El a spus că bărbatul avea un bilet, se îmbarcase pe navă cu puțin timp mai devreme, a coborât din motive neclare și apoi a încercat să se urce înapoi la bord. Varvitsiotis a mai spus că a ordonat o anchetă asupra modului în care poliția portuară a gestionat incidentul.

Share the news with your friends