Nea Smyrni: Au furat un apartament pretinzând că sunt tehnicieni de lift

Poliția a făcut două arestări după o urmărire episodică a făptașilor care mai devreme furaseră un apartament din Nea Smyrni pretinzând că sunt tehnicieni de lift.

Totul s-a întâmplat în această dimineață (21-04-2023) când 4 făptași au intrat în apartamentul din Nea Smyrni sub pretextul reparării unui lift și au scos o geantă plină cu faux-bijoux și bijuterii.

Apoi au plecat și s-au urcat într-un vehicul, însă mișcările lor au fost observate de un vecin, care a informat Acțiunea Imediată.

Polițiștii care au fost mobilizați i-au reperat pe autorii care conduceau în Kallithea și le-au făcut semne pentru control.

Urmărirea
Șoferul nu a respectat probele și cu o manevră a încercat să izbitească mașina de patrulare fără a reuși.

Făptașii au abandonat apoi vehiculul în apropiere și au fugit pe jos, însă polițiștii au reușit să-i imobilizeze pe doi dintre ei.

De altfel, cei doi arestați, în încercarea de a evada, au fost răniți la picioare, la fel ca și unul dintre polițiști.

Departamentul de Securitate Nea Smyrni, care efectuează cercetările prealabile aferente, a confiscat geanta cu bijuterii, care i-a fost atribuită proprietarului, precum și un portofel și autoturismul făptuitorilor.

Cei doi autori au fost arestați în cadrul procedurii automate pentru neloialitate și furt mare, în timp ce ceilalți doi sunt căutați, dintre care unul este acuzat și de tentativă de omor.

Cei arestați vor fi duși la Procurorul competent.