Rusia efectuează manevre cu lansatoare de rachete nucleare

Rezumatul stirilor

Moscova, Rusia (5 iulie 2024) – Ministerul rus al Apărării a anunțat astăzi începerea exercițiilor militare, inclusiv lansatoare de rachete nucleare autopropulsate, la mai puțin de o lună după ce a efectuat exerciții de dezvoltare a armelor nucleare tactice în cooperare cu aliatul său, Belarus.

Detalii stiri:

Ministerul a precizat că echipajele lansatoarelor de rachete „Yaris” se vor deplasa cel puțin 100 de kilometri în două zone diferite și vor începe desfășurarea sistemelor și ascunderea acestora folosind mijloace de camuflaj. A fost postat un videoclip care arată un lansator de rachete autopropulsat manevrând pe drumurile forestiere și luând poziție înainte ca soldații să-l acopere cu plase de camuflaj.

Ministerul Apărării a confirmat că alte unități de rachete vor efectua manevre similare în viitorul apropiat. În iunie, Moscova a desfășurat exerciții regulate de arme nucleare în cooperare cu Belarus, ca răspuns la ceea ce Moscova a descris drept amenințări din partea puterilor occidentale.

În declarațiile ulterioare, președintele rus Vladimir Putin a spus că Moscova nu trebuie să folosească arme nucleare pentru a asigura victoria în Ucraina, dar nu a exclus posibilitatea de a face modificări în doctrina nucleară a țării.