Școli: Măsurile pentru virusul corona s-au încheiat – Ce se aplică absențelor și carantinei

După ridicarea măsurilor pentru virusul corona în școli , carantina de cinci zile nu se va mai aplica elevilor bolnavi, în timp ce absențele vor fi considerate normale.

Potrivit Serviciului de Sănătate Publică, din 30 martie 2023 , măsurile încetează să se aplice, în timp ce în mod normal vor fi luate în calcul și absențele datorate gripei.
KYA precizează în detaliu:„Decizia comună a miniștrilor Dezvoltării și Investițiilor, Educației și Cultelor, Muncii și Afacerilor Sociale, Sănătății, Internelor și Statului sub data D1a/G.P.ok.50908/7.9.2022 „Funcționarea unităților de învățământ” se abrogă din publicație. din acest Învățământ Primar și Gimnazial,

Învățământ și Formare Specială, centre de laborator și laboratoare școlare, Școli de a doua șansă, Institute de Formare Profesională, An postliceal – Clasa de ucenicie EPA.L., Centre de Învățare Permanentă, structuri E.E.K. și D.B.M. ai Școlii Publice de Arte și Vocații Civitanidio, școli de tutorat, centre de limbi străine, furnizori de formare și certificare a competențelor, institute de instruire în limbi străine și tot felul de structuri conexe, Publice și Private, Biblioteci publice.