Feroviar: a fost restabilită conexiunea între Atena și Salonic – când vor circula trenurile de pasageri

Linia de cale ferată de pe axa principală Atena-Salonic, care a fost întreruptă din cauza dezastrelor cauzate de vremea rea, este acum restabilită după ce primul tren comercial de noapte târziu a sosit în orașul Atena. Centrul de expediere Thriasio.

Până pe 16 decembrie, pe axa feroviară vor circula doar trenuri de marfă, pentru a ameliora cât mai repede aglomerația la centrele de marfă. Din 16 decembrie vor fi lansate și trenuri de pasageri pentru a restabili complet serviciul feroviar.
În primele luni ale anului 2024 vor începe lucrările finale de restaurare atât pe axa principală, cât și pe celelalte două tronsoane de cale ferată, Larissa – Volos și Paliovarsalos – Kalambaka, precum și pe linia turistică Pelion.

Este de remarcat, conform aceluiași anunț, că odată cu finalizarea refacerii temporare a liniei de coborâre în tronsonul care se întinde de la Domoko la Larissa cu energie electrică, sistemul OSE, prin intermediul unui tren de înregistrare, a efectuat măsurătorile prescrise, în ordinul de certificare a liniei înainte de a o acorda circulației, conform reglementărilor.aferente.

Prin procesarea măsurătorilor, linia a fost măsurată ca fiind potrivită pentru viteze de până la 160 de kilometri pe oră. Viteza de funcționare a fost însă stabilită la 80 de kilometri pe oră, din cauza lucrărilor de refacere a liniei ascendente, iar linia de comunicații și toate instalațiile electrice au fost verificate.