Kostas Bakoyani la alegerile municipale autonome din 2023 de duminică, 8 octombrie

În Piața Justiției aglomerată, primarul Atenei Kostas Bakoyani a susținut evenimentul principal al campaniei preelectorale sub egida „Athinei Psila”.

„Atena este un oraș care se dezvoltă. Îl schimbăm. De aceea am decis să ne adunăm aici, în centrul Atenei, în miezul solid al schimbării. Această piață este o poartă, o trecere de ieri spre mâine, din trecut spre viitor. Împreună, transmitem cu toții un mesaj clar: Atena iese din nou la lumină”, a spus domnul Bakoyani în discursul său.

„Atena pentru mine este viața oamenilor adevărați. Acestea sunt provocări, probleme. Temeri, anxietăți, speranțe, vise, așteptări. Aceasta este viața de zi cu zi. Este ceva pe care îl împărtășim ca și aerul pe care îl respirăm. Lucrăm pentru Atena, pentru că trăim în Atena, pentru că votăm pentru Atena, iar Atena are nevoie de un mandat clar: să continue noua cale pe care am tras-o”.

Primarul Atenei a vorbit și despre călătoria sa ca primar al orașului din 2019. Este vorba despre un „buget afectat de o criză lungă și dureroasă” când a preluat guvernarea municipală. „Am dezvoltat și implementat soluții reale la probleme reale.” Aveam un program, aveam un plan și eram hotărâți să muncim. Suntem, desigur, mândri de „credințele” noastre politice și ideologice, dar stăm deasupra partidelor, culorilor, facțiunilor și ego-urilor. De aceea, unim candidații care au fost în patru facțiuni diferite în 2019.”

Apoi a vorbit despre obiectivele fracțiunii sale municipale privind modul de a face orașul „mai durabil, mai funcțional, mai durabil, mai prietenos, mai uman, mai european”. El și-a îndemnat publicul cu un plan de a „termina ceea ce am început. Închiderea rănilor care au început deja să se vindece. De la trotuare și clădiri goale, la verdeață, la oxigen, care ne lipsește atât de mult.

Suntem pregătiți să facem față noilor provocări, precum hiperturismul și criza climatică, care „testează” sustenabilitatea infrastructurii orașului. Să începem să planificăm un oraș tânăr, suntem aici pentru o Atena modernă, sigură, sănătoasă și optimistă.”

De menționat că la eveniment a participat și Nikos Khardalias, candidatul regiunii Attica.

Share the news with your friends