„Muzica, pe viață”: Concert cu ocazia Zilei Panhelenei de Donare și Transplant de Organe

Zilei Panhelenei de Donare și Transplant de Organe

Ziua Panhelenică de Donare și Transplant de Organe a fost instituită de Organizația Națională de Transplant la 1 noiembrie
Cu ocazia Zilei Panhelenice de Donare și Transplant de Organe (1 noiembrie), „Atena 9.84” , Asociația Panhelenică a Pacienților de Rinichi „Giorgos Kastrinakis” și Asociația Filologică „Parnassos” își unesc forțele.

Într-un efort comun de informare și conștientizare a publicului cu privire la importanța donării de țesuturi și organe corporale, a transplanturilor și a donării de sânge în îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor cu dizabilități, ei co-organizează un concert marți, 1 noiembrie 2022 , cu octetul orchestrei Academica , în sala principală a clădirii FS. “Parnas”.

Datele și numerele sunt „încurcate” cu muzica lui Mozart și Händel. Narațiunile sunt „conduse” de muzica lui Piazzolla. Poezia și cântecul sunt legate în muzica compozitorilor greci moderni. Toate acestea, cu numitorul comun al conceptelor de iubire, solidaritate și voință de a trăi. Emoțiile găsesc o modalitate de a se exprima prin muzică. Cuvintele, frazele și mărturiile din luptele pentru viață găsesc în ea acompaniamentul potrivit. Muzica, așadar, devine un vehicul care să ne introducă într-o lume care pentru unii este atât de îndepărtată, dar în realitate este la fel de apropiată ca și aproapele nostru care suferă.

Ziua Panhelenică a Donării și Transplantului de Organe a fost instituită de Organizația Națională de Transplant pe 1 noiembrie, cu scopul – pe lângă omagiul donatorilor de organe și țesuturi decedați și în viață – să sensibilizeze publicul larg și să fie un prilej de discuții. și schimb de opinii cu privire la această problemă importantă.Ideea donării de organe și țesuturi este o formă de dăruire și solidaritate indisolubil legată de îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități, deoarece prin aceasta se poate implementa Transplantul, cea mai eficientă soluție pentru insuficiența renală în stadiu terminal și singura. soluție curativă pentru insuficiența cardiacă, hepatică și pulmonară în stadiu terminal.

Asociația Panhelenică a Pacienților cu rinichi „Giorgos Kastrinakis” este o asociație non-profit și reprezintă mii de pacienți cu rinichi care fac dializă sau transplant în toată Grecia. Scopurile Asociației sunt, printre altele, să răspândească ideea donării de țesuturi și organe, îmbunătățirea continuă a condițiilor de spitalizare și îngrijirea generală a bolnavilor de rinichi, precum și informarea publicului cu privire la problemele boala.

În acest efort de informare și conștientizare a opiniei publice, „Atena 9.84” – postul de radio oficial al Atenei, care îmbină informația cu cultura – și Asociația Filologică „Parnassos” – care „numărează” 157 de ani de funcționare, cu o contribuție uriașă la istoria culturală, socială și spirituală a țării noastre.
Coeficienți:

Orchestra Academica din Atena (Octeto)

Vioară: Odysseas Korelis, Irina Salenkova, Elena Salenkova, Franz Sestani

Viola: Giorgos Giakoumis, Augusta Sestani

Violoncel: Elli Filippou

Contrabas: Theodoros Lygnos

Cântec de narațiune: Athena Kastrinaki (voce mijlocie)

 

Holul central al clădirii F.S. “Parnas”

Piața Sf 8 Georgiou Karytsi, Atena

Marți, 1 noiembrie 2022

Ora de începere: 20:30

Un ofițer de poliție în vârstă de 35 de ani s-a sinucis -a fost găsit în mașina lui