Turcia este hotărâtă să continue încălcările spațiului aerian grec

Turcia este hotărâtă să continue

Ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu a indicat joi că, chiar dacă Statele Unite stabilesc condiţii pentru achiziţionarea de către Turcia a avioanelor de luptă F-16, Ankara va continua să violeze spaţiul aerian grecesc cu survolări, întrucât a susţinut că există multe insule cu „suveranitate disputată” în Marea Egee.

Remarcile sale au inclus că Turcia nu va aplica nicio condiție sau restricție stabilită de Statele Unite în privința vânzării de F-16.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat TRT Haber TV, Cavusoglu s-a referit la încercarea guvernului turc de a cumpăra luptătorii, subliniind că nu va accepta nicio condiție atașată.

„Nu este posibil să spunem „da” unei metode care ne-ar lega mâinile. Deci, ce spuneți? Spațiul aerian al Greciei. Ce înțelegeți prin spațiu aerian grec?” El a adăugat că răspunsul Turciei la ceea ce Grecia numește ea spaţiul aerian este că există insule şi insuliţe care nu au fost determinate.statutul său suveran.

El și-a exprimat de asemenea consternarea față de membrii Congresului american de origine greacă care fac presiuni împotriva țării sale. „[Kyriakos] Mitsotakis însuși a pus presiune asupra F-16 în discursul său [la Congres]”, a spus el, referindu-se la vizita primului ministru grec la Washington în mai.

Un val de căldură lovește Grecia până la 42 de grade și va continua până la sfârșitul lunii iulie