La ce ar trebui să fiți atenți pentru a nu fi victima phishing-ului prin SMS

pentru a nu fi victima phishing-ului prin SMS

Smishing (cunoscut și ca SMS phishing) este o formă de tentativă de fraudă electronică efectuată prin mesaje text scurte (SMS) prin intermediul unui telefon mobil
Autoritatea Națională de Securitate Cibernetică a emis instrucțiuni utile pentru a întări securitatea și confidențialitatea cetățenilor, întrucât în ​​ultima perioadă au fost crescute rapoartele privind trimiterea de mesaje înșelătoare de smishing (SMS phishing) .

Smishing ( cunoscut și ca SMS phishing) este o formă de tentativă de fraudă online care se realizează prin mesaje text scurte (SMS) prin intermediul unui telefon mobil.

Un atac zdrobitor se întâmplă astfel:

• Victima primește un mesaj SMS în care expeditorul își uzurpă identitatea unei entități, organizații sau persoane de încredere.

• SMS-ul este scurt și conține un link.

• Făcând clic pe , utilizatorul care nu bănuiește descarcă programe malware pe dispozitivul său sau este redirecționat către un site web rău intenționat unde i se cere să furnizeze datele, cum ar fi informații private sensibile, parole, detalii de identitate sau pașaport, cont bancar, card bancar și dar.

Incidentele smishing sunt tratate la scară globală. În special pentru teritoriul Greciei, au fost raportate mesaje rău intenționate care par să se refere la un document emis de Unified Digital Portal (Gov.gr), sau care au conținut de interes fiscal (cum ar fi o rambursare a taxelor) sau provin de la instituții bancare sau chiar și de către firmele de urmărire/livrare colete.

În anunțul său, Autoritatea Națională de Securitate Cibernetică face apel la cetățeni să gestioneze SMS-urile și în general mesajele pe care le primesc cu grijă și răbdare, chiar dacă la prima vedere par autentice. În special, sunt recomandate următoarele măsuri de prevenire și protecție:

• Nu trebuie să faceți clic pe niciun link inclus în mesaj.

• Nu trebuie să răspundeți și să reacționați în grabă la astfel de mesaje chiar dacă sunt prezentate ca urgente. Petreceți ceva timp căutând pe internet pentru a investiga autenticitatea mesajului. Dacă este posibil, contactați presupusul expeditor pentru a-i confirma autenticitatea.

• Nu furnizați informații personale precum parole, numere de card/PIN-uri, nume de utilizator etc.

• În orice caz, accesul la operatorul respectiv nu trebuie să se realizeze prin link-uri din orice mesaj SMS sau e-mail primit. Ar trebui să se facă prin intermediul site-ului oficial al instituției, organizației sau băncii (sau prin intermediul aplicației mobile oficiale).

Pașapoartele grecești sunt valabile 10 ani în loc de 5 ani