„O persoană moare de foame la fiecare 4 secunde” – Apelul ONG-ului la ONU

O persoană moare de foame la fiecare 4 secunde

Această scrisoare deschisă a fost făcută publică cu ocazia deschiderii astăzi a Adunării Generale anuale a ONU.

Opersoană moare la fiecare patru secunde în lume de foame, mai mult de două sute de organizații neguvernamentale raportează astăzi, făcând apel la liderii mondiali care se reunesc astăzi la New York în timpul Adunării Generale a ONU „să acționeze pentru a opri criza foametei în lume” “.

„Organizațiile din 75 de țări au semnat o scrisoare deschisă în care își exprimă indignarea față de explozia numărului de oameni care suferă de foame și pentru a face recomandări, într-un moment în care 345 de milioane de oameni din lume suferă de foamete acută, un număr care are mai mult de s-a dublat față de 2019”, subliniază cele 238 de organizații în declarația lor.

Această scrisoare deschisă a fost făcută publică cu ocazia începerii astăzi a Adunării Generale anuale a ONU, unde un număr mare de lideri politici, precum și reprezentanți ai societății civile, se întâlnesc timp de o săptămână în cadrul a ceea ce este considerată cea mai importantă sesiune diplomatică din lumea.

„Este inacceptabil ca, cu toată această tehnologie agricolă (…) astăzi, încă vorbim de foamete în secolul XXI”, a declarat Mohana Ahmed Ali Eljabali de la Yemen Family Care Association, care a fost o organizație neguvernamentală. care semnează această scrisoare deschisă.

“Nu este vorba doar despre o țară sau un continent, iar foamea are întotdeauna o singură cauză. Aceasta este nedreptatea întregii umanități”, a subliniat el.

Incendiul din Manesi Kalavryton a fost controlat