Destructurarea unei bande internaționale de trafic de migranți – într-o operațiune specială în centrul Atenei

într-o operațiune specială în centrul Atenei

O rețea internațională de trafic de migranți și fraudă a documentelor de călătorie a fost desființată în timpul unei operațiuni speciale la Atena, desfășurată de Departamentul Migrație al Direcției pentru Străini din Attica, coordonat de Direcția pentru Protecția Frontierei de la sediul Poliției Greciei.

În cadrul operațiunii au fost arestați opt străini, iar 195 de dosare legate de falsificarea a peste 577 de documente de călătorie ale imigranților ilegali sunt în curs de cercetare.

După cum s-a dovedit în timpul multor luni de cercetare, membrii rețelei, de la începutul anului 2021, au făcut contrabandă cu migranți din Africa, în Grecia și apoi în țările din Europa Centrală și de Nord, Italia, Germania și Țările de Jos.

Un membru al rețelei a înființat un laborator ilegal de falsificare a documentelor de călătorie în Atena.

– Au pregătit vize consulare falsificate (Visa) pentru diferite țări europene și le-au aplicat pe pașapoartele imigranților.

Pașapoartele false au fost trimise oamenilor prin poștă.

Pentru a desființa circumscripția electorală, miercuri 1 iunie și joi 2 iunie 2022 a fost desfășurată o operațiune de poliție majoră în zona mai mare din centrul Atenei, în timpul căreia 8 membri străini ai circumscripției au fost arestați. S-a dovedit că unul dintre deținuți este judecat pentru 19 ani de închisoare și o amendă de 60.000 de euro pentru implicarea sa în alte dosare de trafic ilegal de migranți.

În timpul perchezițiilor domiciliare a 8 membri străini ai departamentului, 153 pașapoarte, 156 cărți de identitate, 42 permise de ședere, 11 vize consulare speciale (vize), 11 cereri de azil, 118 huse de pașapoarte din piele și 3 computere, 5 imprimante – scanere pentru documente și alte materiale, 22 telefoane mobile, 3.995 euro.

În ceea ce privește dosarul care s-a constituit, acesta cuprinde infracțiunile incidentale de conducere și înființare a unei organizații criminale și facilitarea intrării și ieșirii cetățenilor din alte țări, fără finalizarea procedurilor legale, și fals în valoare de peste 120 mii. Falsificarea în euro a certificatelor.

Investigațiile au mai indicat că gașca a realizat câștiguri financiare de până la 500.000 de euro.

Persoana arestată a fost înaintată către parchetul competent.

Incendiu mare în Ano Glyfada și Panorama Voula evacuate