Noi incendii izbucnesc în West Attica, Salamina

incendii izbucnesc în West Attica, Salamina

Pompierii din Grecia s-au luptat să țină miercuri noi incendii în jurul capitalei Atena și pe insula Salamina.

Două noi incendii au izbucnit în Megara, la vest de Atena, iar după o încercare non-stop de a opri un incendiu pe Muntele Bentley, la marginea orașului, acesta a cuprins zone populate și a forțat sute de locuitori să evacueze.

În zonă se aflau 95 de pompieri cu 34 de vehicule, șapte lansatoare de apă și șase elicoptere.

Un alt incendiu a izbucnit într-o zonă împădurită din Salamina și s-a împărțit rapid în trei fronturi, autoritățile ordonând evacuarea clinicii locale de sănătate și spunând locuitorilor din apropierea teatrului antic al lui Euripide să evacueze spre plaja Karaiskaki.

„Având în vedere condițiile create de schimbările climatice, avem noi incendii care se extind”, a declarat ministrul grec al protecției civile, Christos Stylianides. “Condițiile în care lucrăm sunt foarte nefavorabile. Viteza vântului a depășit 110 kilometri pe oră (68 mile pe oră) în unele zone.”

Grecia a evitat un val de căldură care a lovit țările din Europa de Vest, inclusiv Regatul Unit, săptămâna aceasta, dar oficialii pompierilor spun că condițiile calde și uscate din această vară, care au durat săptămâni întregi, combinate cu încălzirea pe termen lung, au crescut riscurile. Incendii forestiere.

 

Un bărbat în vârstă se sinucide după ce și-a văzut casa incendiată din estul Atenei