Femeie dispărută în inundațiile din Creta, găsită moartă; despăgubiri pentru daune

Femeie dispărută în inundațiile din Creta

Femeia care fusese dată dispărută în inundațiile din stațiunea Agia Pelagia din Heraklio, Creta, a fost găsită moartă în mare de scafandri duminică dimineață.

Dronele au fost cele care i-au zărit corpul printre dărâmăturile măturate de apele năvalnice prin sat în mare.

Femeia în vârstă de 49 de ani era pasageră în mașina care a fost luată și blocată sâmbătă într-un canal antiinundație. Șoferul, un bărbat de 50 de ani, a fost găsit mort sâmbătă. Mama a doi copii, Evgenia Kyrilov a , lucra ca curatenie si era in desfasurare cu proprietarul unei mici unitati de cazare pentru lucrari de curatenie.
Garda de Coastă grecească, scafandri, membri ai Unității Speciale de Gestionare a Dezastrelor (EMAK) a Serviciului de Pompieri au căutat femeia până sâmbătă la prânz.
Când drona i-a observat corpul, soțul ei s-a scufundat în mare pentru a ajunge la ea.

Ploile torențiale de sâmbătă care au durat mai puțin de două ore au provocat dezastru în Agia Pelagia, Lygaria, Palaiookastro și satele din apropiere de pe coasta de nord a Cretei, lângă Heraklio, precum și în Sitia.
Oficialii guvernamentali care au vizitat duminică zonele afectate de inundații au anunțat un pachet de măsuri de sprijinire a inundațiilor care va include plata imediată a sumei de 400.000 de euro către municipiul Malevizi și plata imediată a unor despăgubiri de 6.000 de euro celor afectați de dezastru din fonduri de sprijin de stat.
Proprietarii și oamenii de afaceri locali se plâng că au nevoie de 60.000 și nu de 6.000 pentru a repara pagubele.
Conform datelor Observatorului Național din Atena, 89 mm de ploaie au căzut în Heraklio, 115 în Agios Nikolaos, 107 în Asi Gonia/Chania etc.

ΝΕΚΡΗ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

Οι φονικές πλημμύρες στην Κρήτη είχαν προβλεφθεί εγκαίρως

karteros

Femeie dispărută în inundațiile din Creta, găsită moartă; despăgubiri pentru daune

„Mama Coco” de la care s-a inspirat Disney, a murit la vârsta de 109 ani