Comisia de Concurență: Amenzi de 453.573 de euro pentru afacerile cu ghiozdane

Comisia de Concurență: Amenzi de 453.573 de euro

Comisia Concurenței a aplicat amenzi în valoare de 453.573 euro afacerilor din sectorul ghiozdanelor în urma implementării Procedurii de soluționare a litigiilor.

Motivul declanșării unei anchete din oficiu a fost verificarea prin eșantion de către Direcția Generală a Concurenței pe site-urile comparative www.skroutz.gr și Bestprice.gr privind prețurile magazinelor online la cele mai populare mărci de rucsacuri și ghiozdane școlare. .
Din cercetările GDA pe site-urile menționate anterior, s-a constatat că un număr mare de magazine online vând mai multe modele de ghiozdane la prețuri identice sau similare. În scopul anchetei în cauză, GDA a efectuat, în cadrul atribuțiilor sale, o inspecție la fața locului la sediile companiilor care își desfășoară activitatea la toate nivelurile sectorului.

Companiile implicate și distribuitorii acestora operează la un nivel diferit în lanțul de comercializare al ghiozdanelor școlare, al ghiozdanelor școlare, al tocurilor și al ghiozdanelor, ceea ce înseamnă că acordurile/practicile dintre ele constituie acorduri verticale de restrângere a concurenței, subliniază Comisia. În special, întreprinderile implicate s-au angajat în practici de fixare a prețurilor de revânzare pe care comercianții cu amănuntul cooperanți le respectau în mare măsură.

Amenzile pe companie sunt:

SOCIETATE GRAFFITI ANONIMĂ PENTRU IMPORTUL ȘI COMERȚUL REQUISITELOR SCOLARĂ ȘI ARTICOLELOR DE CADOU: amenda totală se ridică la 36.864 euro.

Oprirea lucrărilor la autobuze miercuri, 9 noiembrie, în timpul grevei GSEE