Agresiunea juvenilă: cum se explică și cum poate fi prevenită – Ce a spus psihologul V. Athanasiou

Ce a spus psihologul V. Athanasiou

Pentru a ajunge la incidente la scoala au precedat si alte situatii, a subliniat expertul, si descrie un cerc vicios pentru copil – abuzator

Escaladarea cazurilor de violență în rândul minorilor este în concordanță cu efectele negative asupra sănătății mintale a copiilor și adolescenților cu tulburări care au crescut cu 30% în perioada 2020-21, subliniază psihologul Vera Athanasiou, făcând apel la părinți și profesori să coordoneze prevenirea . „Înainte ca țapii ispășitori să devină agresori”.
Pentru a simți un sentiment de acceptare, care poate lipsi în mediul familial, copiii cu un sentiment de identitate fragmentată încearcă să aparțină undeva, cum ar fi bandele și grupurile de hărțuire cibernetică.

„Copiii care sunt martori sau sunt victime ale unui comportament abuziv în mediul familial , se pot identifica eventual cu atacatorul și îl direcționează către grupuri externe. Se simt puternici, dar în interior sunt slabi”.

Vera Athanasiou chiar subliniază că copiii care sunt victime ale agresiunii unui minor ar trebui să vadă în fața lor nu pe cineva mai puternic, ci „ o persoană fragmentată care își exprimă disfuncționalitatea ”.

„Ceea ce se întâmplă în fiecare casă înseamnă că suntem produse ale mediului nostru”

Pentru a ajunge la incidente la școală, au precedat și alte situații, a subliniat expertul, și descrie un cerc vicios pentru copil – abuzator din moment ce „se repetă să adune doar că este un infractor pe margine”.

„Îmbrățișați copiii care sunt țapi ispășitori acasă”

Părinții nu ar trebui să se simtă ca un eșec dacă apelează la un psiholog. Și școala trebuie să-și asume un rol, organizând grupuri de sprijin, vorbind despre sentimente, fără pedepse, dar cu intenția de a înțelege .

Vera Aanasiou subliniază că „dacă prevenția eșuează, din păcate vom fi chemați să ne ocupăm de ea. „Și ucigașii adulți sunt adolescenți așa”.

În perioada de carantină , omuciderile au crescut, după cum spune el, pentru că „mulți și-au pierdut controlul intrând într-o realitate pe care nu au aflat-o”.

„ Din păcate, ne așteptăm la mai rău pentru că trecem printr-o criză de sănătate mintală ”

Este important să intervenim în comunități și colective, a spus doamna Athanasiou.

play-sharp-fill

Italia: 10 morți și 50 răniți din cauza vremii nefavorabile fotografii si video