Amenda pentru cei care nu poartă mască
Aceasta este amenda pentru cei care nu poartă mască
Amenzi de 150 de euro vor fi plătite de oricine nu respectă noile instrucțiuni pentru angajați și consumatori, care acum trebuie să poarte mască de protecție în interior și în aer liber, a anunțat ministrul Sănătății Thanos Plevris.
De altfel, așa cum a anunțat de la ora 06:00 în dimineața zilei de 24 decembrie, folosirea măștii este obligatorie atât în sălile de sport, cât și în baruri. În special, nu se folosește masca doar atunci când se consumă alimente sau o băutură, în timp ce masca dublă este obligatorie sau măștile îmbunătățite (KN95) sunt acum obligatorii în supermarketuri și în transportul public.
Cum poti obiecta?
În cazul în care vi se aplică o amendă și considerați că aceasta a fost aplicată pe nedrept, aveți dreptul în termen de cinci zile de la confirmarea încălcării și să vă exprimați obiecțiile relevante exclusiv electronic. Depunerea electronică a obiecțiilor se face la adresa relevantă care trebuie indicată în forma Legii privind impunerea amenzilor.
Obiecțiile cetățeanului sau comerciantului inspectat se depun la Șeful Serviciului sau Autorității de care aparține organismul (Poliție, SEPE, Poliție Municipală, Garda de Coastă), în conformitate cu prevederile JMC relevante „Măsuri de urgență pentru protecția publicului”. sănătatea din pericol răspândirea în continuare a coronavirusului COVID-19”.
Decizia de examinare a obiecțiilor trebuie să fie pe deplin motivată cu referire la fapte și cifre specifice. În cazul în care contestația a fost făcută la serviciile Corpului de Inspecție a Muncii (S.E.P.E.), se emite o decizie motivată de către Șeful Serviciului asupra contestațiilor în termen de două zile lucrătoare.
Când obiecția se face la o amendă depusă de Poliție, poliția municipală sau port, atunci se formează o comisie din trei membri care examinează obiecțiile în termen de două zile lucrătoare și cu raport motivat asupra incidentelor și faptelor specifice, acceptă sau le respinge.
În cazul în care obiecțiile sunt respinse, amenda este validată.
Dacă nu plătiți amenda?
În cazul în care contravenientul nu plătește amenda, atunci aceasta este trimisă la fisc, la biroul fiscal din reședința infractorului și acum este tratată ca o amenințare fiscală. În practică, aceasta înseamnă că dacă contravenientul nu plătește amenda, fiscul poate face demersurile pe care le face pentru datoriile fiscale, adică popriri sau compensate cu o eventuală rambursare a impozitului.
Unde și cum plătim amenzile
Atunci când se aplică o amendă, atunci se înregistrează în mod obligatoriu datele contravenientului, A.F.M. și Codul de identitate/Numărul pașaportului, descrieți încălcarea constatată și indicați cuantumul amenzii aplicate.
În cazul în care vă opuneți și este respins, atunci în termen de 15 zile va trebui să plătiți suma care vi se impune, în cinci moduri:
Prin plata electronica (e-plata) a Secretariatului General al Sistemelor Informatice ale Administratiei Publice, emis.
Direct de pe site-ul https://www.gsis.gr/ e-paravolo (Agenția publică greacă / Taxe orizontale)
De la Centrele de Servicii pentru Cetăţeni (KEP)
De la Bănci
De la Fisc.