Acestea sunt aparatele etilotest folosite de Poliția greacă

Acestea sunt aparatele etilotest

Alcoometrele de înaltă precizie și de înaltă tehnologie îi „areșează” pe cei care i-au înțepat și îi trag la răspundere.

Întrucât conducerea sub influența alcoolului este una dintre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere , statul ia măsuri pentru a aborda acest fenomen antisocial.

Poliția Rutieră are o mare contribuție la aceasta, prin blocurile obișnuite pe care le „înființează” – în principal – în timpul orelor de seară, pentru a efectua analize etilotest cu cunoscutele aparate de măsurare a alcoolemiei (alcoolometre).
Șoferul este obligat să sufle pe un tub, aerul expirat intră în respirația aparatului etilotest. Acolo se va analiza proba și apoi pe ecran va fi afișată concentrația de alcool (etanol) care se exprimă în milimetri pe litru de aer expirat (mgr/lt).
Ce aparate etilotest este folosită de poliția greacă

aparate etilotest politie greacaDupă cum au văzut mulți dintre cei care au fost supuși testelor etilotest, dar și după cum o demonstrează și concursurile ocazionale organizate de Ministerul Protecției Cetățenilor, Poliția elenă acordă un vot de încredere în alcoolmetrele companiei germane Dräger care este renumită pentru produsele sale avansate și de înaltă precizie.

Este de remarcat, desigur, că firma din orașul Lubeck nu monopolizează „clientele” ELAS, întrucât aceasta din urmă încheie contracte cu alți producători de alcoolmetre.

În general, dimensiunile aparatelor etilotest folosite de bărbații ELAS sunt mai mici de 20 X 10,5 X cm, iar greutatea acestuia nu depășește jumătate de kilogram (500 g).

aparate etilotest politie greacaÎn același timp, totul are atât funcție activă (care este cea mai comună) cât și pasivă. Adică pot funcționa cu un muștiuc, astfel încât aerul expirat să intre cu precizie în camera de analiză, dar și fără tub( operație pasivă), astfel încât să poată fi prelevată o probă de la persoane care nu sunt capabile să facă un test, deoarece – de exemplu – și- au pierdut cunoștința. În acest din urmă caz ​​se măsoară aerul ambiant.

Fiecare etilotest ELAS este insotit de mii de piese bucale, care sunt de unica folosinta, foarte bine sterilizate, se adapteaza cu usurinta aparatului -chiar si in conditii de lumina scazuta-, si exclud posibilitatea evadarii aerului expirat. Piesele bucale au si specificatii “Slide n Click” , cu un distantier care impiedica contactul direct intre buze si dispozitiv, in timp ce exista o supapa de retur care nu permite inhalarea aerului prin piesa bucala.

aparate etilotest politie greacaToate funcțiile necesare pentru o măsurătoare sunt activate cu butonul convenabil albastru „ OK”, în timp ce două butoane de meniu sunt folosite pentru a naviga în meniu.

Dispozitivele respectă standardele de protecție IP54, în timp ce sunt activate într-o perioadă cuprinsă între 2 și 4 secunde. Acestea funcționează într-o gamă largă de temperaturi, de la -5 la 50 de grade Celsius iar conținutul maxim de alcool pe care îl pot detecta este de 2,5 mgr/l. Rețineți că există un semnal luminos sau sonor prin care este indicată adecvarea sau nu a cantității de aer expirat.

În plus, este nevoie de 3 până la 25 de secunde pentru a analiza proba (în funcție de temperatura aparatului și de conținutul de alcool din aer), în timp ce un nou test durează între 20 și 120 de secunde.
Acestea sunt calibrate la fiecare 60 de zile , în timp ce consumul bateriei este foarte mic, numărul maxim de etilotest pe încărcare ajungând chiar și la 1.500.

Se observă că concursurile privind furnizarea de alcoolmetre ale Dräger se desfășoară la intervale regulate, unul dintre ultimele având loc în 2019 și privind – printre altele – furnizarea a 54 de piese noi.

aparate etilotest politie greaca