Un mort și șase răniți într-un accident rutier pe autostrada Salonic-Atena la înălțimea Platamonas – Un minor printre răniți

Un tânăr de 19 ani decedat și șase răniți sunt bilanțul unui accident de circulație care s-a produs aproximativ la ora 01.30 la primele ore ale zilei de duminică, 23 aprilie, în PATHE, la 200 de metri după ieșirea din tunelul Platamonas în direcția Atena. Un autobuz KTEL Salonic s-a izbit de două mașini care tocmai se opriseră la LEA, ucigând șoferul unei mașini și rănind grav cei trei pasageri.

Cei trei ocupanți ai vehiculului , care a fost lovit primul de autobuz, sunt tratați pentru răni grave . Cei doi se află la spitalul Papageorgiou din Salonic și unul la Spitalul General Larissa.

Cei doi răniți au fost transportați la spitalul Papageorgiou intubați și cu leziuni grave ale creierului. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani și unul de 28 de ani, dintre care unul este supus unei intervenții chirurgicale, în timp ce al doilea va fi operat după finalizarea analizelor la care este supus.
Pasagerii celui de-al doilea vehicul, inclusiv o fetiță de 8 ani cu părinții ei de 42 și 44 de ani, au fost răniți ușor și au fost internați în Larissa.

Șoferul autobuzului Salonic KTEL, care transporta 75 de pasageri, a fost arestat.

Potrivit declarației poliției:

„Astăzi (23.04.2023) la aproximativ ora 01.30, la kilometrul 402.950 al autostrăzii Atena-Salonic, la înălțimea Platamonas Pieria, D.X. autobuz, care circula pe ruta Salonic spre Atena, a intrat în coliziune cu un I.X.E. un autoturism care a fost oprit temporar pe Banda de Urgență, care s-a ciocnit apoi de un I.X.E. autoturism care a fost oprit temporar și pe Banda Urgenței, soldându-se cu rănirea mortală a unui cetățean de 19 ani și rănirea a 3 bărbați din localitate, care circulau în primul I.X.E. mașină. Au mai fost rănite 3 persoane, dintre care una minoră, care călăreau în al doilea I.X.E. mașină. Șoferul autobuzului a fost arestat și împotriva lui a fost întocmit dosar.

Un mort și șase răniți într-un accident rutier pe autostrada Salonic-Atena la înălțimea Platamonas - Un minor printre răniți