Prim-ministrul Mitsotakis aduce un Mesaj de Prosperitate și Cooperare în India: O Altă Grecie în Focalizarea Relațiilor Bilaterale

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis aflat într-o vizită oficială în India a adus un mesaj pozitiv în cadrul conferinței anuale „Raisina Dialogue”. În discursul său de deschidere Mitsotakis a evidențiat legăturile excelente dintre Grecia și India subliniind că Grecia este poarta naturală către Europa.
„Grecia evoluează în direcție pozitivă iar companiilor indiene le transmitem invitația de a se alătura călătoriei noastre de prosperitate” a declarat primul ministru. Acesta a apreciat relațiile strânse dintre cele două țări menționând că împărtășesc valori comune.
Mitsotakis a lăudat India pentru progresul său economic remarcabil, solidaritate și prosperitate, considerând-o un exemplu global. A subliniat importanța consolidării relațiilor dintre Uniunea Europeană și India, un obiectiv central pentru Grecia.

Prim-ministrul a evidențiat performanțele economice ale Greciei cu una dintre cele mai mari rate de creștere din zona euro și o reducere rapidă a datoriilor ca procent din PIB. A menționat de asemenea investițiile reciproce inclusiv proiectul aeroportului din Kasteli Creta.

Mitsotakis a accentuat nevoia de reforme criticând perioada anterioară caracterizată de promisiuni nerealizate și subliniind schimbările politice aduse de actuala administrație. În privința provocărilor globale a abordat teme precum evoluțiile din Orientul Mijlociu schimbările climatice inteligența artificială și a marcat doi ani de la invazia rusă în Ucraina.
„Ucraina reprezintă o provocare majoră pentru stabilitatea internațională depășind cu mult granițele europene” a concluzionat prim-ministrul în discursul său la „Raisina Dialogue”.