Turiștii evită Mykonos și Santorini din cauza prețurilor mari

Insulele Mykonos și Santorini din Grecia sunt martorii unei scăderi semnificative a numărului de sosiri de turiști, din cauza creșterilor exorbitante ale prețurilor, care reprezintă o sursă de inconveniente pentru vizitatorii care caută un raport calitate-preț.

Unii vizitatori care au vizitat aceste insule și-au exprimat experiența negativă, subliniind că nu s-ar gândi să mai aleagă aceste destinații. Unele celebrități YouTube și-au descris experiența ca fiind 100% exagerată.

Presa locală din cele două insule confirmă, de asemenea, o scădere a turismului, rapoartele indicând o scădere cu 22% a traficului aerian către Santorini față de 2019. A fost raportată și o scădere cu 20% a traficului către Mykonos.

Ca Mao, aceste insule sunt martorii unei schimbări majore de statut, deoarece erau considerate destinații de lux pentru cazare, divertisment și restaurante. Odată cu creșterea prețurilor, aceste insule au devenit inacceptabile pentru turiștii greci care nu mai preferă să le viziteze.

Experții atribuie această scădere creșterii prețurilor care i-a împiedicat pe turiștii greci să viziteze acele insule, iar acestea au devenit o destinație exclusivă pentru turiștii străini. Se pare însă că turiştii străini înşişi nu mai sunt dispuşi să plătească sumele exorbitante.

Alte insule grecești oferă și o varietate de pachete pentru toate buzunarele, în timp ce Mykonos și Santorini sunt destul de scumpe în ceea ce privește cazarea, restaurantele, cluburile și alte servicii.

Pe scurt, Mykonos și Santorini ar trebui să ia în considerare îmbunătățirea raportului calitate-preț oferit vizitatorilor, oferind opțiuni mai diversificate, potrivite pentru toate gusturile.