Vremea cu E. Katirtzoglou: instabilă cu o ușoară creștere a temperaturii

Săptămâna începe cu mulți nori, mai puțin soare și ploi locale care afectează în principal mai multe zone ale țării în timpul orelor de amiază de-a lungul săptămânii.

Mercurul fără modificări majore va începe să crească încetul cu încetul, în timp ce vânturile vor fi blânde fără probleme toată săptămâna.Astăzi, luni, va fi destul de înnorat și ploios cu furtuni locale de dimineață pe insulele din Marea Egee, precum și pe continent.

Temporar în Peloponez fenomenele vor fi mai intense mai ales după amiază. Vânturile pe mări din direcțiile nordice vor bate slab până la 5 Beaufort și doar în sud vor fi vânturi de est. Temperatura va ajunge la 22 până la 24 de grade.

În Attica, înnorările cu ploaie sunt așteptate mai ales în orele amiezei, în timp ce furtunile nu sunt excluse pe alocuri. Vântul va sufla slab de nord-est până la 5 Beaufort în est, iar temperaturile vor varia între 14 și 23 de grade Celsius.

Vreme ploioasă și în Salonic cu furtuni sporadice în orele după-amiezii. Vântul va sufla slab, iar temperatura în oraș va fi de la 14 la 23 de grade Celsius.

Marți, va fi noros cu soare în cea mai mare parte a țării, cu excepția Dodecanezului, și mai puțin în Ciclade și Creta, unde vor fi ploi și furtuni locale încă de la început. După-amiaza, norii se vor îngroșa în zonele continentale nordice unde pot apărea ploi locale.

Vânturile pe mări vor bate slab și doar în Marea Egee vor ajunge local la 5 până la 6 Beaufort din direcțiile nordice, iar temperatura va crește ușor.

Miercuri și joi, aversele locale de la prânz vor continua în principal în zonele continentale, dar vânturile vor fi în continuare slabe, iar atmosfera se va încălzi puțin.