Linia de cale ferată dintre Atena și Salonic se redeschide călătorilor după o pauză de trei luni din cauza furtunii Daniel.

Redeschiderea liniei de cale ferată între Atena și Salonic

Într-o zi considerată plină de provocări și realizări, căile ferate grecești au asistat la revenirea vieții pe liniile care leagă capitala, Atena, de al doilea oraș ca mărime din țară, Salonic, după o pauză de trei luni din cauza furtunii Daniel, care a părăsit distrugere masivă.

131 de persoane s-au urcat în tren, care și-a început călătoria din Atena cu primul serviciu după redeschiderea liniei sâmbătă dimineață. Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Christos Stekouras, a fost prezent la bordul trenului, subliniind importanța acestui pas vital pentru sectorul transporturilor din țară.

În declarațiile sale, Stekouras a subliniat că „căile ferate grecești sunt din nou pe drumul cel bun și că redeschiderea acestei linii principale este al doilea pas în cadrul unui plan cuprinzător de restructurare a rețelei feroviare a țării”. El a explicat că eforturile depuse pentru refacerea acestei linii vin după reparațiile care au avut loc la liniile maritime în urmă cu câteva zile, care au fost finanțate cu un cost de până la 200 de milioane de euro din Fondul de Recuperare și Reziliență în lunile următoare.

Acest pas este considerat un salt calitativ în sectorul transporturilor grecești, întrucât se așteaptă să contribuie la sporirea traficului comercial și turistic între capitală și orașul de nord, sporind astfel comunicarea și legăturile dintre principalele regiuni ale țării.