Edessa Devastată de Grindină Catastrofală Culturile “Îngropate” Sub Gheața Cât o Nucă

Rezumatul stirilor

Edessa 2 iulie — O furtună de grindină cu proporții biblice a lovit marți după-amiază zona Edessa lăsând în urma sa distrugeri masive și culturi devastate. Grindina de mărimea unei nuci a căzut neîncetat timp de o jumătate de oră provocând pagube grave în localitățile din regiune.

Detalii stiri:

Locuitorii din Edessa și satele învecinate Vegoritida Arnissa Panagitsa Zervi Agios Athanasios Xanthoia Kerasia Karydia Nissi și Korifi au fost martorii unui fenomen meteorologic extrem. Imaginile surprinse arată amploarea dezastrului cu livezi de cireși piersici și meri distruse în proporție de 100%.

„N-am mai văzut așa ceva” a declarat un localnic uitându-se neputincios la culturile sale complet ruinate. “Era ca și cum cerul ne-ar fi lovit direct.”

Edessa Devastată de Grindină Catastrofală Culturile "Îngropate" Sub Gheața Cât o Nucă

Autoritățile locale au început deja evaluarea pagubelor însă procesul se anunță a fi unul de durată având în vedere magnitudinea distrugerilor. Cultivatorii sunt îngrijorați de impactul pe termen lung asupra recoltelor și a economiei locale.

Imaginile și mărturiile celor afectați subliniază nevoia urgentă de ajutor și intervenție rapidă pentru a sprijini comunitățile lovite de acest dezastru natural. În timp ce locuitorii încearcă să se recupereze de la șocul provocat de această grindină devastatoare autoritățile fac apel la solidaritate și sprijin pentru cei afectați.