Autoritățile elene impun amenzi în valoare de 350.000 de euro în cinci zile celor care încalcă plaja

Rezumatul stirilor

Autoritățile elene au aplicat amenzi în valoare de 350.000 de euro în termen de cinci zile companiilor care au comis încălcări ale zonei plajelor, potrivit unor surse oficiale au raportat luni. Autoritățile competente au primit peste o mie de plângeri de la cetățeni cu privire la aceste încălcări, dintre care 400 au fost depuse telefonic, iar restul prin aplicația MyCoast.

Detalii stiri:

Autoritățile elene au efectuat inspecții care au inclus 14 plaje din întreaga țară, care sunt plajele care au primit cele mai multe plângeri. Aceste controale au avut ca rezultat descoperirea unor încălcări multiple ale regulilor, care au condus la aplicarea amenzilor menționate anterior.

De asemenea, trei firme au fost închise pentru că nu au obținut un contract de concesiune legal. Ministerul Economiei a anunțat că inspecțiile se vor intensifica în săptămânile următoare cu monitorizare suplimentară a plajelor folosind drone din insulele Ciclade și Dodecanez pentru a detecta orice încălcări.

A fost publicată o imagine care arată starea plajei din Platamonas, Gubernia Pieria, centrul Greciei, duminică, 7 iulie 2024, pentru a reflecta starea actuală a plajelor vizate pentru inspecție.