Detectare Blocator de Reclame

Selectați Limba

Blocator de Reclame Detectat

Se pare că folosești un blocator de reclame. Site-ul nostru depinde de reclame pentru a oferi conținut premium gratuit tuturor utilizatorilor.

Te rugăm să dezactivezi blocatorul de reclame pentru a continua să navighezi pe site și să te bucuri de conținutul nostru premium.

 

GreciaPolitică și economie

Ultima șansă pentru proprietarii de bunuri nedeclarate: amenzi și pierderea drepturilor de proprietate

Mii de proprietari de bunuri se confruntă cu riscul de a primi amenzi de până la 2.000 de euro, precum și cu „blocări” ale proprietăților lor, dacă nu le înregistrează până la 30 noiembrie în Cartea Funciară. Aceasta este ultima șansă pentru acești proprietari, ale căror bunuri nu au fost încă declarate. După expirarea termenului, vor trebui să recurgă la proceduri legale sau administrative pentru a-și revendica drepturile, ceea ce înseamnă că nu vor putea dispune de bunurile lor, de exemplu, prin vânzare.

Dacă proprietarii nu declară bunurile, acestea vor fi înregistrate ca „proprietar necunoscut”, iar teoretic, ele vor aparține statului, Ministrul adjunct al guvernanței digitale, Konstantinos Kyranakis, a subliniat că termenul nu va fi prelungit.

„În Creta și Corfu, unde cetățenii întreabă dacă va exista o prelungire, răspunsul este că nu va fi acordată nicio prelungire, 30 noiembrie este termenul limită”, a declarat Kyranakis. El a explicat că procesul de înregistrare este simplu și nu necesită un sondaj dacă datele digitale sunt corecte, ceea ce poate salva cetățenii de costuri suplimentare.

Kyranakis a adăugat că, prin accesarea platformei https://dilosi.ktimatologio.gr/login și înregistrarea proprietății, cetățenii primesc un număr de protocol și nu trebuie să se îngrijoreze. De asemenea, cei care au depășit termenul în alte regiuni pot, conform noii legi adoptate recent, să-și declare proprietățile necunoscute sau nedeclarate, atât timp cât au titlul de proprietate.

El a avertizat că, în cazul în care proprietarul nu declară bunul, altcineva ar putea să o facă în locul său, ducând la conflicte juridice. Totuși, cei care dețin documente care corespund exact cu proprietatea lor pot corecta datele în Cartea Funciară, conform noii legislații.

În ceea ce privește procentul proprietăților declarate, Kyranakis a menționat că acesta nu este satisfăcător și există riscul ca unii indivizi să profite de inactivitatea proprietarilor pentru a revendica bunuri care nu le aparțin.

El a subliniat că termenul de 30 noiembrie este crucial pentru protejarea drepturilor de proprietate ale cetățenilor, în special în Creta. Corfu și Thesprotia.

Până la începutul anului 2025 ,75% din țară va fi înregistrată în Cartea Funciară, a conchis oficialul.