Banda care se dădea drept angajați DEDDIE și tehnicieni de lifturi, capturată – 11 membri arestați – Video”

Grupul de infractori care a jefuit casele bătrânilor s-a angajat în diverse roluri, pretinzând că sunt angajați ai DEDDIE sau tehnicieni de întreținere a lifturilor. Operațiunea de destructurare a acestei bande a fost realizată de către ELAS.

Ieri dimineață, într-o acțiune desfășurată în zonele din Vestul Atticii, cu participarea polițiștilor din cadrul Departamentului de Securitate Amarousi, Subdirecției Securitate Nord-Est Attica, Direcției Acțiuni de Urgență Attica, OPKE și Subdirecției Restabilire a Ordinului, au fost identificați și arestați cei 11 membri ai organizației criminale. Împotriva acestora și a altor șapte persoane aflate în căutare, s-au întocmit dosare pentru diverse acuzații, printre care organizare infracțională, furturi comise cu complicitate și în tentativă și încălcarea legilor privind armele.

Conform informațiilor ELAS, suspecții, care erau legați prin relații de rudenie, au format și s-au alăturat acestei organizații criminale acum aproximativ doi ani și jumătate. Aceștia erau înzestrați cu mai multe vehicule pe care le foloseau în rotație, retrăgându-le și vânzându-le în cazul în care erau identificați de autorități.

Membrii presupusei bande, cu sediul în Ano Liosia, se deplasau cu vehiculele lor de afaceri în zonele din Attica cu activitate comercială intensă. Aici, identificau posibilele victime, cu o preferință pentru persoanele în vârstă, pe care le urmăreau până acasă.

Apelând la o aparență impecabilă și prezentând certificate false, aceștia se prefăceau a fi angajați ai DEDDIE sau lucrători de întreținere a liftului pentru a convinge bătrânii să-i lase în casă. Folosind această metodă, obțineau sume de bani, bijuterii și alte valori, purtând mănuși sau măști chirurgicale pentru a evita recunoașterea lor. Imediat după aceea, evadau în vehiculele lor de afaceri, unde-i așteptau complicii.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști în locuințele suspectate și într-un seif bancar, au fost găsite și confiscate următoarele: trei vehicule, o cantitate semnificativă de bijuterii valoroase (lanțuri, cruci, inele, ceasuri, broșe, brățări), 46 de lingouri de aur de diferite dimensiuni, o imagine cu Hristos încadrată în argint, suma de 59.380 euro, 31 dolari, 7 cartușe asomatoare neutilizate, un pistol asomator semiautomat cu magazie, o pușcă de vânătoare, un reportofon, 3 telefoane mobile și un carnet de cecuri.

Până în acest moment al anchetei, au fost descoperite 20 de cazuri de furt și 4 tentative de furt din case situate în Koukaki, Galatsi, Kifissia, Zografou, Chalandri, Marousi, Agia Paraskevi, Paleo Faliro, Psychiko, Nea Smyrni, Nea Chalkidona și Holargos. Valoarea totală a beneficiilor financiare obținute ilegal depășește suma de 600.000 de euro, conform informațiilor ELAS.

Suspecții arestați urmează să fie predați Parchetului competent, iar investigațiile polițiștilor continuă.