Îi iau casa unui bolnav de inimă cu trei copii – „Mi-au spus duminică că o vor lua luni, o să stau pe stradă”

Îi iau casa unui bolnav de inimă cu trei copii

Domnul Giannis va rămâne pe stradă, în ciuda eforturilor sale de a ajunge la un compromis cu banca.

Un bolnav de inimă cu trei copii urmează să rămână pe stradă, care, în ciuda eforturilor sale de a se rezolva cu banca, își pierde singura și singura casă.

„Am făcut toate eforturile. M-am oferit să le plătesc un preț pe lună, ca chirie, decent. Nu l-au acceptat. Le-am spus că voi găsi un cumpărător, nu au acceptat și m-au anunțat în ultimul moment, duminică după-amiază, că trebuie să plec imediat și luni dimineață vin să-mi ia casa, să mă dea afară” , spune domnul Yiannis, vorbind la emisiunea „Hour Greece” de la OPEN.

„Va veni executorul judecătoresc, poate cu poliția (…). Dacă îmi închid casa, ce să fac, voi pleca, mă voi muta. Voi rămâne pe stradă, nu am încotro”, adaugă domnul Yiannis.
Potrivit avocatului său, Marianna Greki, valoarea obiectivă a locuinței clientului depășește pentru scurt timp limitele stabilite pe categorie.

„Asta îl scoate automat din această supapă de siguranță, din portiera care ar putea fi protejată (…). El este chemat să vadă ce va face pentru a-și găzdui familia de cinci persoane. Are trei copii protejați”, explică doamna Greki.

Domnul Giannis a încetat să plătească în jurul anului 2010 când a fost concediat de la serviciu. Totuși, în 2015, când și-a găsit din nou de lucru, a început să plătească din nou.

„Am început să plătesc în ’15 pentru un an sau doi. Apoi am fost din nou șomer. Acum am primit din nou un loc de muncă. Din păcate, șomajul m-a lovit”, explică el la final.