Trenurile din Grecia vor relua treptat operațiunile din 22 martie

Trenurile din Grecia vor relua treptat operațiunile din 22 martie

Trenurile grecești vor relua treptat operațiunile începând cu 22 martie 2023, a anunțat marți guvernul grec.

Operațiunile feroviare vor începe cu căile ferate suburbane (Proastiakos) între Pireu și Atena și aeroportul internațional, trenuri de marfă între Atena și Salonic și linii locale specifice din Grecia, cum ar fi linia Atena-Chalkida.

Linia interurbană de navetiști Atena-Salonic – unde s-a produs coliziunea trenului pe 28 februarie care a ucis 57 de persoane – va relua operațiunile pe 1 aprilie.

Printre măsurile anunțate, limita de viteză este de 80 km/h pentru trenurile de marfă și 100 km/h pentru trenurile de călători.

Ministrul de stat responsabil pentru Căile Ferate, Giorgos Gerapetritis, a declarat: „Repornirea căii ferate este necesară pentru a restabili încrederea publicului.

Ministrul a spus că repornirea sistemului după o întrerupere lungă necesită verificarea infrastructurii pentru rugină, obstacole, rupturi, tasări și alte probleme.

El a adăugat că inspecția liniilor va dura aproximativ 4 zile, în timp ce reluarea treptată a operațiunilor în Grecia va avea loc în cinci faze, fiecare fază începând din cinci în cinci zile, începând cu 22 martie.

Anunțurile au venit după o întâlnire la începutul zilei dintre prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, șefii Organizației Căilor Ferate Elene (OSE), compania de management al infrastructurii feroviare ErgOSE și furnizorii de servicii Hellenic Train cu privire la repornirea sistemului feroviar care a fost suspendat de la accident.