Poliția greacă ia măsuri excepționale în centrul Atenei cu ocazia celei de-a 15-a aniversări de la moartea lui Alexandros Gregoropoulos

Într-un pas excepțional, poliția elenă a luat măsuri stricte de securitate în centrul Atenei cu ocazia împlinirii a cincisprezece ani de la moartea adolescentului Alexandros Gregoropoulos. Potrivit datelor poliției, acest plan de securitate a inclus staționarea a mii de ofițeri pe străzi cu întăriri de la unitățile de poliție.

Implementarea acestor măsuri de securitate vine cu participarea a nu mai puțin de 4.000 de ofițeri din diferite agenții de drept, securitate și trafic. Acoperirea aeriană directă a fost asigurată forțelor terestre prin elicoptere și drone.

Ca parte a acestor măsuri, regiunea Exarchia va fi martora unor întăriri suplimentare de securitate, acolo unde a avut loc tragicul incident care a dus la moartea lui Gregoropoulos de către un ofițer de poliție.

Pe de altă parte, restricțiile de circulație vor fi impuse în timpul după-amiezii și serii, stațiile de metrou Panepistimio și Monastiraki fiind închise pentru câteva ore miercuri, în baza directivelor poliției. Gara Panepistimio va fi închisă la ora 9.00 și gara Monastiraki de la 11.00 la 15.00 și din nou de la 18.00, redeschizându-se conform directivelor poliției.Trenurile vor continua să treacă prin aceste stații fără oprire în acele perioade.

Aceste măsuri stricte de securitate vin în contextul menținerii ordinii și al asigurării siguranței publice în timpul acestei aniversări sensibile și reflectă angajamentul poliției de a oferi un mediu sigur pentru cetățeni și vizitatori ai orașului.