Schimbarea orei: Când ne vom întoarce ceasul cu o oră înapoi?

Schimbarea orei pentru 2023 va avea loc în ultima duminică a lunii octombrie .

Mai exact, acționările ceasurilor se vor întoarce cu o oră în data de 29 a lunii. Acele ceasurilor trebuie mutate cu o oră înapoi, adică de la ora 04:00. la ora 03:00

Se remarcă faptul că, în martie 2019, Parlamentul European a votat în favoarea încetării acestei practici, adică ajustarea ceasurilor cu o oră în primăvara și toamna, începând cu 2021. atunci șeful Comisiei Jean-Claude Juncker, după un sondaj online relevant în întreaga lume. Uniunea Europeana.

84% dintre cei care au participat la ea au fost de acord cu încetarea acestei practici.

„Efectele” schimbării orei asupra ceasului biologic, precum dificultatea de adaptare imediată, au jucat și ele un rol important în această decizie a opiniei publice.

Cu toate acestea, pandemia de coronavirus și apoi războiul din Ucraina au dat înapoi planul. Momentan nu pare să existe suficient sprijin pentru propunere și, în acest moment, nu este clar când, dacă vreodată, UE va scăpa de măsură.

Ministerul Transporturilor a făcut public un anunț similar:

„Vă reamintim că duminică, 29 octombrie 2023 expiră aplicarea măsurii orelor de vară, întrucât aceasta se aplică în conformitate cu Directiva 2000/84/CE a Parlamentului European și a Consiliului UE din 19 ianuarie 2001. , privind prevederile pentru ora de vara.

Prin urmare, acționările ceasurilor ar trebui să fie mutate înapoi cu o oră, adică de la 04:00 la 03:00.”

Share the news with your friends