Atena este martorul lansării primelor autobuze electrice

Atena, 17 mai 2024 – Primele autobuze electrice au decolat pe străzile capitalei Greciei, Atena, astăzi, vineri, după o serie de întârzieri. Acest eveniment important a fost martor la participarea ministrului infrastructurii și transporturilor, Christos Stikouras, care a fost primul care a urcat în autobuzul electric într-un tur simbolic.

În declarația sa, ministrul Stikouras a spus: „Astăzi reprezintă un pas important către dezvoltarea transportului urban în Atena”, subliniind angajamentul administrației OSY și al conducerii politice a Ministerului de a consolida transportul electric în oraș.

Lansarea acestor autobuze vine ca parte a unui proiect uriaș de integrare a 140 de autobuze electrice în sistemul de transport public al capitalei. Astăzi, 46 de autobuze au început să deservească cetățenii, iar acest număr se va dubla în următoarele săptămâni, potrivit declarațiilor ministrului.

Noile autobuze electrice sunt mai ecologice și consumă mai puțină energie, ceea ce contribuie la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, este conceput pentru a satisface nevoile cetățenilor care se confruntă cu dificultăți de mobilitate, făcându-l o opțiune all-inclusive.

Este de remarcat faptul că autobuzele electrice au fost supuse unor teste de conducere ample, care au inclus 32 de autobuze. Aceste teste au fost efectuate fără probleme semnificative și au fost conduse de șoferi special instruiți.

Cele 140 de autobuze electrice de la compania chineză Yutong au sosit la Atena în martie trecut, însă principala problemă a fost lipsa încărcătoarelor. Cu toate acestea, se pare că acest obstacol a fost depășit recent, deschizând calea lansării acestor autobuze pe străzile Atenei.

Această dezvoltare face parte dintr-o strategie mai largă de consolidare a infrastructurii de transport public a Atenei și de a trece la mijloace de transport mai durabile și mai ecologice.