Prăbușirea unui pod din Patras lasă morți, răniți și oameni prinși sub dărâmături – imagini video

Patras – Într-un incident șocant care a zguduit orașul Patras, o parte a unui pod rutier s-a prăbușit în zona Mbuzitika duminică la începutul după-amiezii. Rapoartele inițiale au indicat că cel puțin două dintre victime au murit, în timp ce numărul real de răniți și blocați sub dărâmături nu este încă cunoscut.

Lungimea părții prăbușite a podului este de aproximativ 40 de metri și a fost martor la lucrări de întreținere în ultimii doi ani, știind că a fost înființat în urmă cu aproximativ 15 ani.

Potrivit detaliilor preliminare, se crede că pe acoperișul podului a fost amplasată o mașină grea care a deschis găuri în momentul prăbușirii, provocând moartea unui număr de muncitori care strângeau deșeuri sub pod. Fără capacitatea de a se deplasa rapid, pierderile ar fi fost și mai teribile, având în vedere temperaturile ridicate de 42 de grade Celsius din regiune.

Locul a fost martor la un răspuns rapid din partea echipelor de salvare și a pompierilor, care s-au deplasat rapid pentru a-i salva pe cei blocați și a transporta răniții la spital pentru îngrijiri. Cu toate acestea, operațiunile de salvare continuă, căutând supraviețuitori printre dărâmături.

Prăbușire pod în Patras: un mort și doisprezece răniți

Prăbușire pod în Patras: un mort, 12 răniți, mulți blocați - resturi peste tot [imagini]

PODUL PATRA

PODUL PATRAS

Unele rapoarte recente au indicat că oficialitățile locale au avertizat anterior despre posibilitatea prăbușirii podului, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la măsurile luate pentru a menține siguranța instalației și a reduce riscurile potențiale.

Share the news with your friends