Navele sunt legate astăzi și mâine din cauza grevei naționale de 48 de ore a PNO

Navele sunt legate astăzi și mâine

Navele vor rămâne legate astăzi miercuri 8/2 și mâine joi 9/2 în toate porturile țării, din cauza grevei naționale de 48 de ore , pe care Federația Maritimă Panhelenă (PNO) a anunțat – o pentru toate categoriile de nave, solicitând instruire și semnare noi Contracte Colective de Muncă pentru 2023.

La mobilizările PNO participă și Uniunea Panhelenică a Echipajelor de Remorcher, care a anunțat și greve repetate de 48 de ore de la ora 6:00 vineri, 2/10.

Mobilizările marinarilor vor începe la ora 6 dimineața. miercuri (8/2) și se așteaptă să expire la ora 6 dimineața. de vineri (10/2).

Confederația marinarilor vorbește despre reticența totală și refuzul angajatorului de a intra în negocieri pentru întocmirea și semnarea unor noi Contracte colective de muncă pentru anul 2023, în ciuda faptului că acestea fuseseră trimise la timp – în urmă cu un sfert de an – într-un mod complet. mod întemeiat, cu notificarea simultană către ministerele de resort, a solicitărilor financiare, instituționale și sectoriale ale sectorului maritim.

De asemenea, solicită lupta împotriva muncii negre neasigurate și instituirea unui sistem permanent de sprijin economic substanțial și protecție pentru marinarii șomeri.

Solicită majorarea indemnizației lunare de șomaj planificate la 650 de euro pentru cei singuri și la 850 de euro pentru persoanele căsătorite, cu încă 150 de euro pentru fiecare persoană aflată în întreținere, pentru a acoperi nevoile reale ale navigatorilor, precum și îngrijiri medicale gratuite pentru ei înșiși. si familiile lor.

Sindicatele maritime sunt de așteptat să țină o întâlnire de grevă la ora 11 dimineața pe navele BlueStar, vizavi de gara electrică din Pireu.