Vremea: Ploaia și temperatura scad mâine – Unde va ninge

Vremea: Ploaia și temperatura scad mâine

Prognoza de la meteo al Observatorului Național din Atena.

Luni sunt așteptate ploi locale în Halkidiki, Sporade, Evia, zone ale Tesaliei de Est, Sterii de Est și Peloponez, Creta și eventual după amiază în Ionica.
Ninsori temporare vor avea loc în zonele continentale muntoase ale țării și în zonele semimontane din Macedonia de Est și Tracia. Noaptea și dimineața devreme, vizibilitatea va fi limitată în zonele continentale, în timp ce gerul se va observa mai ales în zonele centrale și nordice.

Temperatura va scădea în est și sud și, potrivit meteo al Observatorului Național din Atena, va varia în Macedonia de Vest de la -9 la 5 grade, în restul Greciei de Nord de la -5 la 7-8, în Epir de la -2 la 12 grade, în Tesalia de la -3 la 10, în restul continentului de la 0 la 12, în Insulele Eptan de la 4 la 13 grade, în insulele din nordul și nord-estul Egeei de la 2 la 10, în timp ce în restul insulelor și în Creta de la 5 la 13-14 grade Celsius.

Vânturile din Marea Egee vor sufla din direcții de nord cu 4-5 Beaufort și local 6 Beaufort, dar progresiv din după-amiază se vor întoarce spre nord-vest cu aceleași intensități. În Ionic va predomina un curent de nord-vest cu intensități de 4-5 și local 6 Beaufort.

În Attica se așteaptă temporar creșterea norilor cu posibilitatea unor ploi temporare slabe de natură locală. În Parnitha și Kithaironas pot apărea ninsori ușoare. Vânturile vor sufla de nord-nord-est cu intensități de 3-4 Beaufort, întorcându-se seara spre vest-nord-vest cu aceleași intensități. Temperatura va varia de la 6 la 11 grade, dar în nord va rămâne cu 2-3 grade mai scăzută.

La Salonic sunt așteptați câțiva înnorări.Noaptea și dimineața devreme, vizibilitatea va fi limitată local, în timp ce înghețul va apărea în zonele periferice ale orașului. Vânturile vor sufla din direcțiile nord-vest la 2-4 Beaufort. Temperatura va varia de la 0 la 7 grade, dar în jurul orașului minimele vor fi cu 3-4 grade mai scăzute.