O treime din pădurile din Attica au ars în ultimii șapte ani

Douăsprezece incendii majore au ars peste 60.000 de hectare în șapte ani, distrugând o treime (33%) din pădurile Atticii, potrivit unei analize actualizate a Observatorului Național al Serviciului Meteorologic din Atena a datelor furnizate de Serviciul de cartografiere rapidă Copernicus al ITU. Agentia de Meteorologie.

Observatorul european al incendiilor forestiere (EFFIS).

Suprafața pădurii din Attica este de aproximativ 123.000 de hectare și 40.500 de hectare au fost arse, sau 33% din suprafața pădurii.

Meteo a calificat datele „alarmante” și a remarcat că cifrele subliniază necesitatea unei redefiniri cuprinzătoare a strategiei de gestionare a incendiilor forestiere în Grecia.

El a subliniat că managementul incendiilor forestiere necesită o abordare integrată care încorporează cele mai noi cunoștințe din diverse științe.

„Este caracteristic faptul că apariția incendiilor grave de sălbăticie implică cuplarea și interacțiunea dintre foc și atmosferă, așa că este imposibil să se dezvolte vreo strategie de management fără contribuția activă a cunoștințelor meteorologice”, a spus ea.

Share the news with your friends