Demisia ministrului Protecției Cetățenilor după o croazieră pe fondul crizei incendiilor forestiere: și schimbările în guvern stârnesc controverse

Într-un incident surprinzător care a zguduit politica greacă, Notis Mitarakis a demisionat din funcția de ministru al protecției cetățenilor după ce a fost implicat într-o serie de gafe. În perioada de incendii forestiere majore în țară, cine era în concediu în afara țării în acea perioadă critică.

În timp ce Mitarakis a încercat să dea vina pe „motive personale” pentru demisia sa, rapoartele din presă au dezvăluit că se afla pe un iaht în largul insulei Patmos, ceea ce a stârnit indignare publică larg răspândită. Publicitatea sa negativă anterioară a atras, de asemenea, critici aspre și a dus la returnarea a două dintre anunțurile sale legate de poliție.

În contextul crizei provocate de demisia lui Mitarakis, Giannis Economou a fost numit noul ministru pentru Protecția cetățeanului, care a depus jurământul în cadrul unei ceremonii oficiale. Președintele Katerina Sakellaropoulou și prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis au participat la ceremonia de la Palatul Prezidențial.

Aceste evoluții politice au stârnit dezbateri pe scară largă în țară, deoarece cetățenii și analiștii anticipează implicațiile schimbărilor în guvern și posibilitatea unui răspuns îmbunătățit al guvernului la crizele viitoare.

Share the news with your friends