Flota de autobuze învechită – O amenințare pentru siguranța pasagerilor

În cadrul unei discuții recente, domnul Giorgos Vardakis, tehnician la OSY, a evidențiat problemele semnificative cu care se confruntă flota de autobuze din Atena.

Cea mai alarmantă constatare din raportul Mega este vârsta avansată a flotei, cu 900 dintre cele 1.400 de autobuze neutilizate prezentând uzură semnificativă. Un aspect deosebit de îngrijorător este că, în medie, kilometrajul înregistrat de aceste autobuze depășește un milion de kilometri.

De asemenea, se observă că aproximativ 200 de autobuze, închiriate de persoane fizice cu leasing, sunt cele care deservesc rutele din cadrul liniilor KTEL. Această situație complicată face ca aceste vehicule să fie în circulație, în timp ce numărul șoferilor este insuficient, iar aceștia lucrează deseori în regim non-stop.

Flota de autobuze învechită - O amenințare pentru siguranța pasagerilor

În plus, tehnicienii sunt nevoiți să improvizeze, utilizând piese și componente de la autobuze mai vechi și retrase din uz pentru a menține în funcțiune cele care sunt pe străzi.

Într-un efort de a remedia această situație precară, s-a semnat un contract pe 4 septembrie pentru achiziționarea de noi autobuze electrice, fiecare cu un cost de 440.000 de euro. Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la modul în care aceste autobuze vor fi întreținute pentru a asigura servicii de calitate pentru cetățenii atenieni.

Domnul Giorgos Vardakis, tehnician la OSY, a subliniat că problema principală nu constă în pericolul pentru siguranța pasagerilor, ci în incapacitatea sistemului de a furniza un serviciu adecvat nivelului anului 2023. Deși măsurile de securitate sunt o prioritate, acestea trebuie să fie însoțite de eforturi semnificative pentru modernizarea flotei, facilităților și personalului. Aceasta este realitatea cu care se confruntă sistemul de transport public din Atena.