Atelierul Groazei din Kallithea: Documente False și Trafic de Migranți Descoperite într-o Operațiune Polițienească

Rezumatul stirilor

Kallithea Grecia – Un atelier clandestin specializat în fabricarea documentelor de călătorie false a fost descoperit în inima orașului dezvăluind o rețea complexă de trafic de migranți.

În urma unei operațiuni de amploare coordonate de poliție și asistate de un expert Europol doi cetățeni străini în vârstă de 47 și 28 de ani au fost arestați. Aceștia erau considerați “Ținte cu Valoare Ridicată” în rețelele internaționale de falsificatori de documente.

Detalii stiri:

Echipamente de Înaltă Tehnologie

Ancheta a scos la iveală faptul că cei doi indivizi importaseră echipamente profesionale sofisticate inclusiv lasere de gravură și imprimante de carduri pentru a produce documente false din diverse țări europene și nu numai. Materiile prime precum gelatine și folii transparente cu elemente de securitate au fost folosite pentru a crea pașapoarte cărți de identitate și permise de conducere false.

Un Atelier de Proporții

Laboratorul ilegal funcționa într-o casă discretă din Kallithea unde doar cei implicați aveau acces. Poliția a descoperit și confiscat o cantitate impresionantă de materiale și echipamente inclusiv:
– 1.781 gelatine cu elemente de securitate false
– 894 huse de pașaport
– 279 permise de ședere
– 215 cărți de identitate false
– 71 pagini de pașapoarte cu informații false
– 53 pachete de pagini interioare de pașapoarte false
– 45 permise de conducere false
– 34 pașapoarte false
– 4 laptopuri dintre care 2 cu software specializat
– 2 dispozitive de gravare cu laser
– 7 imprimante inclusiv o imprimantă de carduri
– O gamă largă de alte echipamente și materiale

Rețele de Trafic și Profituri Uriase

Documentele falsificate erau canalizate către rețelele de trafic de migranți sau vândute altor falsificatori. Se estimează că fiecare document era comercializat între 600 și 800 de euro generând un profit total de aproximativ 580.000 de euro.

Impactul și Măsurile Ulterioare

Descoperirea acestui atelier subliniază cunoștințele tehnice și resursele semnificative ale inculpaților. Operațiunea polițienească face parte din Planul Național de Afaceri (NBS) și acțiunea EMPACT 2.2 EAST MED a ciclului de politici ale Uniunii Europene condusă de Grecia.

Documentele confiscate vor fi analizate în detaliu de Direcția de Investigații Criminale pentru a înțelege pe deplin amploarea și impactul acestei operațiuni ilegale.

Atelierul Groazei din Kallithea: Documente False și Trafic de Migranți Descoperite într-o Operațiune Polițienească

Concluzie

Această descoperire reprezintă un pas important în combaterea falsificării documentelor și a traficului de migranți evidențiind necesitatea unei cooperări internaționale strânse pentru a preveni astfel de activități ilegale. Autoritățile continuă investigațiile pentru a dezmembra complet rețeaua și a aduce toți cei implicați în fața justiției.