Grecia

In sfarsit telemunca

In sfarsit telemunca

Sectorul public și privat vor funcționa în prezența întregului personal, întrucât, potrivit Monitorului Guvernului, munca la distanță își încetează valabilitatea, cu recomandarea ca cei aparținând grupurilor vulnerabile să lucreze în posturi în care nu este necesar contactul cu publicul.

În sectorul privat , 20% din personal nu mai este obligat să lucreze la distanță.

După cum se precizează în Monitorul Oficial al MAI, serviciul public, în sectorul public și privat, se poate face fără programare, dar, în orice caz, fie prin prezentarea unui certificat de vaccinare sau de boală, fie cu test rapid negativ sau un autotest negativ pentru copii 4-17 ani.

Care aparțin grupurilor vulnerabile
Beneficiarii de transplant de organe complicate care primesc două sau mai multe medicamente imunosupresoare.
2. Persoane care au suferit un transplant de măduvă osoasă în ultimul an sau care iau două sau mai multe medicamente imunosupresoare.
3. Persoanele cu diagnostic de cancer care urmează chimioterapie sau radioterapie sau imunoterapie.
4. Persoanele cu afecțiuni maligne hematologice (leucemie, limfom sau mielom) care urmează chimioterapie sau radioterapie sau imunoterapie.
5. Persoanele cu boli pulmonare severe (fibroză chistică, astm bronșic sever, bronhopneumopatie obstructivă cronică severă – BPOC, pacienți sub oxigenoterapie permanentă pentru alte afecțiuni respiratorii), care se încadrează în următoarele sau simptome egale: 2 cu an asimptomatică, în ciuda tratamentului maxim (cu β-stimulant și corticosteroizi inhalatori), pacienți cu BPOC care urmează oxigenoterapie la domiciliu sau care au avut 2 exacerbări în ultimul an și/sau o internare.
6. Persoane cu deficiențe imunitare ereditare sau anemie falciformă sau transfuzii multiple (una sau mai multe transfuzii pe lună).
7. Persoane care iau doze mari de corticosteroizi sau două sau mai multe medicamente imunosupresoare
8. Femei care sunt însărcinate.
9. Persoanele cu infecție HIV și CD4≤200μL.
10. Persoane cu boală cardiacă severă, sau persoane cu boli cardiovasculare cronice, care prezintă următoarele simptome: fracțiunea de ejecție a ventriculului stâng: <40%, ischemie miocardică activă, stenoză peste moderată sau insuficiență valvulară mitrală sau aortică, antecedente de pneumonie cardiacă recentă intervenții chirurgicale (înainte de trimestru), precum și cardiomiopatii, sau simptomatologie de severitate egală a unei alte boli cardiovasculare. 11. Persoanele cu boală renală cronică în stadiu terminal care fac dializă extrarenală. (b) Persoane cu risc mediu 1. Persoane cu vârsta peste 65 de ani. 2. Persoane cu diabet zaharat nereglementat, după cum arată următoarele valori indicative: HbA1c din ultimele 3 luni: ≥8,0% sau M.O. valorile glicemiei ≥200 mg/dL în ultimele 7 zile și pacienții cu complicații micro/macro vasculare, sau simptome de severitate egală. 3. Persoanele cu boli pulmonare cronice (astm, BPOC, emfizem) care nu se incadreaza in definitia bolii pulmonare severe care se refera la categoria persoanelor cu risc crescut. 4. Persoane cu tulburari neurologice/neuromusculare severe (boala Parkinson severa, boala neuronului motor, scleroza multipla in tratament, paralizie cerebrala). 5. Persoane cu insuficiență hepatică severă (ciroză necompensată). 6. Persoane cu indice de masă corporală ridicat (IMC> 40). Persoanele cu tulburări neurologice/neuromusculare severe (boala Parkinson severă, boală a neuronului motor, scleroză multiplă în tratament, paralizie cerebrală). 5. Persoane cu insuficiență hepatică severă (ciroză necompensată). 6. Persoane cu indice de masă corporală ridicat (IMC> 40). Persoanele cu tulburări neurologice/neuromusculare severe (boala Parkinson severă, boală a neuronului motor, scleroză multiplă în tratament, paralizie cerebrală). 5. Persoane cu insuficiență hepatică severă (ciroză necompensată). 6. Persoane cu indice de masă corporală ridicat (IMC> 40).
7. Persoanele cu hipertensiune arterială persistentă în ciuda tratamentului maxim.
8. Persoane care primesc doze cronice scăzute de corticosteroizi sau medicamente imunosupresoare.
9. Persoanele cu transplant, sau diagnosticate de cancer în ultimii cinci ani, care nu se încadrează în condițiile menționate pentru persoanele cu risc crescut.
Atunci când o persoană îndeplinește mai mult de un criteriu din categoria de risc intermediar, atunci este automat considerată ca aparținând grupului de risc ridicat.

Grecia.. grevă națională de 24 de ore pe toate clasele de nave