Acuratețe: Creșterea prețurilor – „foc” în supermarketuri – În care prețurile produselor vor crește
În care prețurile produselor vor crește
Creșterile de preț la produsele alimentare de bază sunt așteptate în zilele următoare pentru a incendia rafturile supermarketurilor .
În medie, se așteaptă o creștere cu 8% a produselor alimentare de bază, precum făină, cereale, paste, ulei, congelate, biscuiți și articole de îngrijire personală, din moment ce în sfârșit ceea ce guvernează și marile administrații de supermarketuri au evitat, adică să fie trecut. pe.costul energetic al mărfurilor de bază.
Retailerii de produse alimentare organizate au primit deja noi tarife de la furnizorii lor, care îngrijesc multe categorii de produse au crescut de la 5% la 20%, conform unui director senior al lanțului de supermarketuri autohtone, și sunt acum chemați să rezolve ecuația dificilă: să modeleze prețurile la raft fără … sperierea consumatorilor.
Tsunami de creștere a prețurilor.
Din 15 ianuarie sunt așteptate creșteri de preț la făină, brânză, mezeluri, unt-margarine, lactate, cereale, paste, cafea, zahăr, ulei de măsline, băuturi, ciocolată, cofetărie, conserve, conserve, produse de patiserie, produse de patiserie , coapte marfuri, hartie igienica-hartie de bucatarie-servite si detergenti.
Totuși, conform datelor rețelelor de supermarketuri, creșterea prețurilor finale la raft în 2021, inclusiv reduceri și pro moții, a fost în intervalul de 1,5%, în timp ce pentru 2022 se estimează că „coșul gospodinei” va veni mai mult. scump.cu 3%.
Marele ghimpe din partea costurilor energiei.
Problema creșterii prețurilor a fost în centrul teleconferinței de ieri a ministrului Dezvoltării, Adonis Georgiadis , a viceministrului Nikos Papathanasis și a secretarului general pentru Comerț și Protecția Consumatorului, Sotiris Anagnostopoulos, alături de liderii și directorii de înalți oficiali ai țării.
Din punctul de vedere al comerțului cu amănuntul organizat, conform informațiilor din Postul Economic, guvernului i sa cerut să susțină problema fierbinte a costurilor cu energie pentru a încărca și mai multe prețuri deja crescute de la raft.
Mai multe subvenții pentru energie electrică
În special, sa solicitat continuarea și eventuala intensificare a finanțării în lunile următoare, dincolo de ianuarie, deoarece energia bazează aproximativ 20% din costurile de funcționare ale supermarketurilor.
Așadar, pentru ca companiile de retail în cooperare cu furnizorii să continue efortul depus pentru menținerea prețurilor la produse ar trebui consolidat atâta timp cât situația energetică la nivel internațional nu escaladează.