Detectare Blocator de Reclame

Selectați Limba

Blocator de Reclame Detectat

Se pare că folosești un blocator de reclame. Site-ul nostru depinde de reclame pentru a oferi conținut premium gratuit tuturor utilizatorilor.

Te rugăm să dezactivezi blocatorul de reclame pentru a continua să navighezi pe site și să te bucuri de conținutul nostru premium.

 

GreciaAccidente și infracțiuni

Presupusă fraudă folosind informații de pe Gov.gr

Noi înșelătorii au fost dezvoltate recent sub pretextul unei presupuse actualizări de date de la Gov.gr de către oameni inteligenți, cu scopul de a fura coduri de securitate și nume de utilizator din conturile bancare ale victimelor lor. Potrivit informațiilor, noua formă de fraudă sub masca Gov.gr a ​​fost înregistrată în ultimele zile și începe să trimită e-mailuri către potențialele victime.

Prima expunere pe care o vor întâlni victimele potențiale este o imagine care urmează un link care, în loc să conducă la platforma Gov.gr, duce la un alt site web care a fost „manipulat” pentru a se asemăna îndeaproape cu site-ul original. Site-ul către care sunt conduși escrocii, deși arată ca Gov.gr, în bara cu adresa de e-mail scrie „gov.setupgovgr.xyz/gr/”, un articol care ar trebui să sune și oricine îl descoperă ar trebui să se grăbească și să se închidă. Site-ul. În pasul următor, escrocii au creat o pagină care seamănă din nou cu pagina Gov.gr când cetățenii sunt întrebați la ce bancă au un cont.
O altă metodă de înșelătorie este o altă pagină care arată și ca o bancă online unde sunt solicitate codul de securitate și numele de utilizator. Cei care își oferă detaliile sunt apoi interceptați de escroci cu un mesaj care spune „Banca este indisponibilă în acest moment, încercați o altă opțiune bancară”. Daunele sunt acum făcute și informațiile de acces au fost furnizate în contul nostru bancar, care este, de asemenea, o țintă de phishing.

Instrucțiuni ale Ministerului Guvernanței Digitale
În acest context, și după tot mai multe rapoarte privind trimiterea de mesaje de phishing înșelătoare către utilizatorii de e-mail, Autoritatea Națională de Securitate, afiliată Ministerului Guvernanței Digitale, reamintește instrucțiuni utile pentru a spori securitatea și confidențialitatea cetățenilor.
– Nu trebuie să furnizați niciodată informații personale (cum ar fi coduri bancare electronice, numere de card/PIN-uri, parole și nume de utilizator) pretinșilor intermediari, firme de avocatură, contabili sau alți experți într-un presupus serviciu.
Trebuie să intrați prin site-ul oficial al instituției, organizației sau băncii, sau prin aplicația de pe telefonul mobil (aplicația), și nu prin link-uri dintr-un mesaj sau e-mail pe care l-ați primit, motoarele de căutare sau alte site-uri web.
– Dacă primiți un e-mail suspect, înainte de a acționa, ar trebui să vă contactați partenerii sau presupusul expeditor pentru a verifica autenticitatea acestuia.
– Ar trebui să verificați cu atenție adresa expeditorului. E-mailurile de phishing conțin adesea adrese ale expeditorului care nu au nicio legătură cu presupusul expeditor.
– Ar trebui să luați în considerare tipul de informații solicitate.Chiar dacă mesajul primit pare autentic, este puțin probabil ca vreo agenție, bancă sau companie să vă contacteze prin e-mail pentru a solicita informații personale, detalii bancare, card de credit sau alte date personale sau sensibile .
– Ar trebui să fii atent dacă mesajul creează un sentiment de urgență. Atacatorii încearcă adesea să aplice presiune folosind această tactică.
– De asemenea, ar trebui să fiți atenți la rambursarea taxelor sau scrisorile de indemnizație.
– O gramatică amănunțită și o verificare ortografică este eficientă, deoarece greșelile de scriere și gramatica slabă sunt adesea caracteristice mesajelor de tip phishing.
– Există multe soluții de securitate și anti-malware (anti-spam) care includ funcții de identificare și respingere a mesajelor rău intenționate.