Detectare Blocator de Reclame

Selectați Limba

Blocator de Reclame Detectat

Se pare că folosești un blocator de reclame. Site-ul nostru depinde de reclame pentru a oferi conținut premium gratuit tuturor utilizatorilor.

Te rugăm să dezactivezi blocatorul de reclame pentru a continua să navighezi pe site și să te bucuri de conținutul nostru premium.

 

GreciaAccidente și infracțiuni

În ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere constantă a incidentelor violente comise de minori

Numărul tot mai mare de incidente de violență din partea fanilor minori devine o mare bătaie de cap pentru poliție.

Poliția greacă a arestat ieri 12 persoane pentru încălcări legate de droguri și sport înaintea meciurilor de fotbal din Atena și Salonic.

Mai exact, în timpul unei percheziții preliminare în afara stadionului din Attica, New Philadelphia, 5 persoane au fost găsite în posesia a 10,5 grame de canabis, care a fost confiscat. În cadrul controlului au avut loc și incidente minore, în urma cărora 2 polițiști au fost răniți.

Totodată, 7 persoane au fost identificate și arestate în timpul controlului de către polițiștii greci, deținând 24 de torțe și 3 arme de foc, care au fost recuperate.

Analistul de poliție St. Balaskas, vorbind cu Alpha, afirmă că cadrul legal actual pune responsabilitatea părinților care sunt și ei reținuți.

Surse din poliție spun că sute de fani au fost aduși la Direcția Generală a Poliției din Attica în ultimele luni. Statisticile arată că aproximativ 30% dintre ei erau minori. Vârsta lor începe de la 15 ani. Acesta este nucleul de bază, dar asta nu înseamnă că nu există excepții. Se poate spune că „protagoniştii” echipelor sunt de obicei tineri între 20 şi 26 de ani. Cea mai semnificativă problemă se observă la această grupă de vârstă, după cum reiese din arestările pentru uciderea lui Alkis din Salonic.

În ultimii ani, Atena și Salonic au văzut grupuri mai în vârstă de suporteri părăsind stadioanele și au fost înlocuite cu alții mai tineri, dintre care unii manifestând un comportament mult mai agresiv și mai violent.

„Sunt adesea tineri sau minori care au suferit violență domestică. Sunt cazuri de abandon școlar, abuz de droguri și copii abandonați de părinți. Sunt oameni care simt o nevoie puternică de a „apartine”. Familia pentru ei este un grup sau o conexiune.

Echipa devine religia lor, iar echipa adversă devine inamicul cu care trebuie să lupte. Scopul lor este să facă rău adversarului prin orice mijloace. În acest fel, ei devin și mai loiali membri ai grupului și se simt acceptați de cei din jur. Se simt împuterniciți de atacurile lor”, explică criminologul Despina Svourdaku.